Gebruiker:Weerdie/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Weerdie.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Gebruiker:Weerdie/Kladblok/Kladblokje

Battle for Zendikar[bewerken | brontekst bewerken]

Battle for Zendikar is een Magic the Gathering block bestaand uit de set's Battle for Zendikar en Oath of the Gatewatch.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Battle for Zendikar[bewerken | brontekst bewerken]

Battle for Zendikar gaat over de Eldrazi, monsters die over het oppervlak van Zendikar vernietigingen aanbrengen. Waarin ze lang gevangen in hebben gezeten en degenen die verzet bieden aan de Eldrazi en andere vijanden van Zendikar.

In het verhaal spelen zes Planeswalker een grote rol, Gideon, een mens die vecht voor gerechtigheid en eer, Jace Beleren een mens en tovenaar die gespecialiseerd is in hersenen, Nissa Revane, een Elf die vecht en verbonden is met haar thuis plane, Chandra Nalaar, een Pyromancer die tegen de Eldrazi's vecht, Ob Nixilis, een demon die niets liever wil dan Zendikar te laten falen en zijn Planeswalkerspark terug krijgen, Kiora, een merfolk uit Zendikar die haar nieuwe ontdekkingen te gebruiken op planes, Ugin een oude draak die vroeger de Eldrazi heeft gevangen.

De grote Eldrazi titaan Ulamog zwermt rond Zendikar richt verwoestingen aan.
Jace weet dat de hedrons, de monolieten die overal zendikar verspreidt liggen kunnen worden gebruikt om Ulamog te vernietigen daarom wil de raadsels van de hedrons oplossen. Hij komt terecht bij Ugin die hem adviseert om Ulamog niet te vernietigen maar te vangen. Jace, Gideon en Nissa maken een plan om Ulamog te vangen bij Sea Gate, een grote witte dam. Het leger van Gideon heeft grote verliezen geleden maar werkt toch mee. Het plan lijkt te lukken en Ulamog is gevangen. Maar de demon Ob Nixilis gebruikt de energie van een van de hedrons waarmee Ulamog gevangen is en Ulamog is vrij. Ob Nixilis gebruikt de energie om de tweede van de drie Eldrazi titanen te bevrijden; Kozilek.

Oath of the Gatewatch[bewerken | brontekst bewerken]

Terwijl Kiora een zee-aanval wil aanrichten op Ulamog neemt Ob Nixilis Nissa, Gideon en Jace gevangen. Maar dan komt Chandra Nalaar, en samen met de andere drie planeswalkers neemt ze het op tegen Ob Nixilis die weg reist naar een andere plane. Ondertussen is het Zendikari leger is verwoest en Kiora wordt verslagen, een verliest bijna haar artefact; de Bident van Thassa.

De vier planeswalkers (Nissa, Chandra, Jace en Gideon), besluiten dat ze niet in staat zijn om de twee Eldrazi titanen te vangen met de hedrons. Gideon vindt dat ze een eed moeten sluiten om tegen het kwaad in het multiversum vechten. Dat doen ze en zijn de eerste vier leden van de Gatewatch.