Harry’s Bar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De onopvallende gevel van de wereldberoemde Harry's Bar in Venetië

Harry’s Bar is een restaurant en bar in de Italiaanse stad Venetië. Deze plek is beroemd omdat het de geboorteplek is van het gerecht carpaccio en de Bellinicocktail.

Geschiedenis[bewerken]

De geschiedenis van Harry's Bar begint ergens in de jaren twintig in het Venetiaanse Hotel Europa. Hier werkte Giuseppe Cipriani als barkeeper. De Amerikaan Harry Pickering slaapt regelmatig in het hotel en raakt bevriend met Guiseppe. Op een dag meldt hij dat hij in geldnood is gekomen en niet meer terug naar huis kan. Guiseppe leent hem 10.000 lire en Harry kan naar huis. Twee jaar later komt hij terug, besteld een drankje bij Guiseppe en betaalt 50.000 lire met het voorstel om samen een bar te openen. Harry's Bar wordt vervolgens op 31 mei 1939 geopend. In de jaren die volgden zouden vele beroemdheden de bar bezoeken. Ergens in de jaren dertig of veertig werd hier voor het eerst de Bellinicocktail geschonken. In 1950 bedacht Guiseppe het gerecht carpaccio voor één van zijn gasten. Sinds 2001 is de bar een monument.

Trivia[bewerken]

  • Harry's Bar staat erom bekend dat de consumpties erg duur zijn.
  • De Martinicocktails die hier geserveerd worden staan bekend als extreem droog. Deze worden geserveerd in een shortdrinkglas.