Hartenstrijd (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hartenstrijd
Single van:
Nick & Simon in samenwerking met Laura
Uitgebracht 10 oktober 2016
Genre Nederpop
Duur 2:51
Label Ananas Records
Schrijver(s) Simon Keizer, Nick Schilder, Bart Bremmers, Laura Beekman
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Nick & Simon
2016
Rome
  2016
Hartenstrijd
  2017
Welkom
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hartenstrijd is een lied van het Nederlandse muziekduo Nick & Simon in samenwerking met de Nederlandse zangeres Laura. Het werd in 2016 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Hartenstrijd is geschreven door Simon Keizer, Nick Schilder, Bart Bremmers en Laura Beekman. Het is een nummer uit het genre nederpop. In het lied zingen en rappen de artiesten over een verliefdheid en verwarring daarin. Het lied is de titelsong van de gelijknamige film uit hetzelfde jaar. Het lied werd door de zangeres geschreven en kreeg de opdracht om de titel van de film in de liedtekst te verwerken.[2] De zangeres wist bij het schrijven van de eerste versie nog niet dat Nick & Simon zouden meezingen. Toen lied werd opgestuurd naar het muziekduo, reageerden zij enthousiast en vertelden zij dat zij altijd graag samenwerken met "jong talent".[3]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden weinig succes met het lied in de Nederlandse hitlijsten. Er was geen notering in de Single Top 100 en ook de Top 40 werd niet bereikt. Bij laatstgenoemde was er wel de vijftiende positie in de Tipparade.