Joe Hart (personage)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joe Hart
Personage uit Glee
Debuut "Heart"
Bedacht door Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Gespeeld door Samuel Larsen
Persoonsinformatie
Volledige naam Joseph Hart
Bijnaam Teen Jesus
Soort Leerling McKinley High
Geslacht Man
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Religie Christelijk
Relatiebanden
Relaties Quinn Fabray
Portaal  Portaalicoon   Media

Joe Hart is een personage uit de Amerikaanse televisieserie Glee van Fox. Het personage wordt gespeeld door acteur Samuel Larsen.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Joe Hart verschijnt als een nieuwe uitwisselingsstudent aan het McKinley High in de aflevering "Heart", de dertiende aflevering van het derde seizoen. Hij is van huis uit christelijk en sluit zich op het McKinley High aan bij de "God Squad" club waarvan de andere leden ook lid zijn van de Glee Club: Mercedes, Sam, en Quinn. Als Quinn na een auto-ongeluk in een rolstoel terechtkomt, bidt hij voor haar en helpt met haar fysiotherapie. Quinn stelt hem voor in de Glee Club als dank. Joe merkt dat hij gevoelens heeft voor Quinn en keert zich tot Sam voor advies omdat de gevoelens gedeeltelijk fysiek zijn, wat in strijd is met zijn geloof.

Over de acteur[bewerken | brontekst bewerken]

Samuel Larsen was een van de twee winnaars van de eerste seizoen van The Glee Project, en won een zeven afleveringen lange rol in Glee. Net als zijn karakter is Larsen christelijk, en hij was blij verrast dat zijn religieuze overtuigingen Ryan Murphy bleken te interesseren en te inspireren.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]