Joel Madden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Joel Madden

Joel Reuben Madden (Waldorf (Maryland), 11 maart 1979) is de zanger van de groep Good Charlotte en de tweelingbroer van Benji Madden.

Joels vader verliet het gezin op kerstavond toen Joel zestien jaar oud was, wat zorgde voor financiële problemen voor de familie. Joel en Benji moesten verschillende baantjes nemen om te helpen het gezin rond te laten komen.

Hoewel Joel en Benji geen muzikale ervaring hadden, besloten ze een bandje op te richten nadat ze een concert van Beastie Boys hadden gezien. De eerste band had de naam "The Benji, Joel, and Brian Band", welke zij gestart hadden met een vriend. De band bleef maar kort bestaan. Uiteindelijk vroegen Benji en Joel hun middelbareschoolvrienden Aaron Escolopio en Paul Thomas, en vormden Good Charlotte

De tweeling zelf schrijft alle nummers voor Good Charlotte.

Persoonlijke leven[bewerken]

Hilary Duff gaf toe in juni 2005 dat ze met Joel een relatie had. Hun eerste publieke verschijning samen was tijdens de MTV Video Music Awards in augustus 2005, waar ze The Killers aankondigden, dit was een paar weken voordat Hilary achttien werd. In november 2006 zijn Joel en Hilary uit elkaar gegaan, met de indirecte aanleiding dat ze al maanden werden bedreigd. De directe aanleiding voor Hilary was dat ze 4 maanden naar Hongarije moest gaan om een film te filmen. Joel heeft momenteel een relatie met Nicole Richie, de dochter van Lionel Richie. Op 11 januari 2008 hebben zij een dochter gekregen genaamd Harlow Winter Kate Richie-Madden. Op 9 september 2009 kregen zij een zoon, Sparrow James Midnight Madden. Begin februari 2010 kondigden zij hun verloving aan. Het stel trouwde op 11 december 2010 op het landgoed van Lionel Richie.