Joint business development

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Joint business development is een strategie voor samenwerking en innovatie die de krachten van diverse partijen bundelt, onafhankelijk van traditionele hiërarchische structuren. Deze methode[1], ontwikkeld door technisch bedrijfskundige Willem Posthouwer, bevordert samenwerking tussen individuen, bedrijven en academische instellingen om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Ze is toepasbaar in zowel bedrijfsleven als bij overheid en andere organisaties.

Proces en fasering[bewerken | brontekst bewerken]

De management-aanpak omvat twee gedeelten: de fuzzy front end[2] voor de investering (pre-investment) en het projectgedeelte na de investering (post-investment). Aanvankelijk is het idee nog abstract en richt de aandacht zich gelijktijdig op samenwerking, financiën, en inhoudelijke ontwikkeling. Dit gedeelte wordt gemarkeerd door drie mijlpalen: ideedeling, intentieovereenkomst, en realisatieovereenkomst. Het bereiken van de laatste mijlpaal, het financieringspunt, markeert de transitie naar een projectmatige uitvoering, waarin alle betrokken partijen gezamenlijk opereren met vastgestelde doelstellingen en verplichtingen.  In dit projectgedeelte werken alle betrokken partijen als één team, met duidelijke doelstellingen en commitments. Het projectmanagement is gestructureerd en gericht op tijd, geld, kwaliteit, en organisatie (GOTIK).

De sturing tijdens de fuzzy front end wordt gerealiseerd met vijf procesvariabelen: Pace (tempo, moment), Points (agenda), Persons (deelnemers), Presentation (visualisatie), en Place (locatie). Deze sturing wijkt hiermee af van gangbare procesmanagement-ideeën.

Kernprincipes en toepassing[bewerken | brontekst bewerken]

Joint business development benadrukt het belang van een gedeelde visie, gemeenschappelijke inzet, en een flexibele aanpak voor het succesvol realiseren van complexe projecten. Het vindt de juiste balans tussen proces- en projectmanagement, waardoor partijen samen significante successen kunnen behalen. Het vervolgens erkennen en vieren van deze successen bevordert niet alleen de waardering voor elke bijdrage, maar legt ook een fundament voor toekomstige collaboratieve ondernemingen.