Jude Aneke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jude Aneke
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Jude Aneke
Geboortedatum 23 april 1990
Geboorteplaats Enugu
Lengte 184 cm
Positie Aanvaller
Clubinformatie
Huidige club Vlag van Kazachstan Spartak Semey
Contract tot ...
Senioren *
Seizoen Club W (G)
2010–2011
2012
2012–2014
2014–
Vlag van Nigeria Kaduna United
Vlag van Nigeria Warri Wolves
Vlag van Egypte Al-Masry
Vlag van Kazachstan Spartak Semey
.. (..)
.. (..)
.. (..)
.. (..)

* Bijgewerkt op 16 december 2011
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Jude Aneke (Enugu, 23 april 1990)[1] is een Nigeriaanse voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij verruilde in juli 2014 Al-Masry voor Spartak Semey.

Aneke werd in het seizoen 2010-2011 topscorer in de Nigeriaanse eerste klasse in dienst van Kaduna United. Hij begon zijn loopbaan bij Ebonyi Angels FC en vertrok niet veel later naar Anambra United, waarvoor hij in de tweede klasse twintig keer een doelpunt maakte. Het volgende seizoen werd hij aangekocht door Kaduna United, waar hij opnieuw twintig doelpunten maakte en tevens topscorer werd. Er scoorde nooit iemand vaker dan hij in één seizoen in de Nigeriaanse eerste klasse. Hij brak het één seizoen oude record van Ahmed Musa.

KAA Gent[bewerken | brontekst bewerken]

Aneke doorliep midden december 2011 een testperiode bij de Belgische topclub AA Gent.[2][3][4] Aanvankelijk zou Aneke's testperiode al in november plaatsgevonden hebben, maar door internationale verplichtingen werd dat enkele weken uitgesteld.[5] Hij werd onvoldoende bevonden door coach Trond Sollied en bovendien was zijn komst overbodig geweest door de komst van Tom Boere.