Julien Grillon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Julien Grillon
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Frankrijk Frankrijk
Geboorteplaats Lorient
Geboortedatum 22 januari 1986
Woonplaats Versailles
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 2007
Overwinningen
Andere Tour(s) 2 Alps Tour
Laatst bijgewerkt op: 17-6-2012
Portaal  Portaalicoon   Golf

Julien Grillon (Lorient, 22 januari 1986) is een Franse linkshandige golfprofessional.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Al op 6-jarige leeftijd kwam Julie via zijn moeder in contact met de golfsport. Hij kreeg les van Michel Tapia en werd in het nationale jeugdteam opgenomen. Daarmee ging hij in 2001 naar Polen om deel te nemen aan het European Amateur Team Championship en werd hij in 2002 en 2003 uitgestuurd naar het Europees Kampioenschap.

In 2005 ging hij naar Stage 1 van de Tourschool op de Golf de Moliets . Hij scoorde in vier rondes -15 en werd 2de. Stage 2 was in Spanje, waar hij zich als enige amateur kwalificeerde voor de Finals, waardoor hij zich kwalificeerde voor de Europese Challenge Tour van 2006. Toch besloot hij nog amateur te blijven omdat hij in Zuid-Afrika wilde meedoen aan de Eisenhower Trophy, die door Nederland gewonnen werd. Grillon werd individueel 2de achter Wil Besseling.

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Grillon werd in 2007 professional. In 2008 won hij de Order of Merit van de Alps Tour, waardoor hij naar de Europese Challenge Tour van 2009 promoveerde. Hij heeft sindsdien nog geen top-10 plaats behaald.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Alps Tour
  • 2008: Uniqa Finance Life, Open Golf Padora, winnaar Order of Merit

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]