Kamperen is plezant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kamperen is plezant
Stripreeks Jommeke
Volgnummer 238
Scenario Jef Nys
Tekeningen Jef Nys
Type softcover
Pagina's 48
Eerste druk 2007
ISBN 978-90-633-4709-3
Albums van Jommeke
Portaal  Portaalicoon   Strip

Kamperen is plezant is het 238ste stripverhaal van Jommeke. De reeks wordt getekend door striptekenaar Jef Nys. Het album verscheen op 6 juni 2007.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

In dit verhaal spelen de volgende personages mee:

  • Jommeke, Flip, Filiberke, Pekkie, Annemieke, Rozemieke, Choco, Marie, Teofiel, Professor Gobelijn, Anatool, Kwak en Boemel, Gravin van Stiepelteen, Odilon, Fifi, Jan Haring, Dikke Springmuis, Mic Mac Jampudding, Arabella, Madam Pepermunt, en de Begijntjes.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Op een mooie dag begint boer Snor een camping. De eerste gasten zijn gravin Van Stiepelteen en Baron Van Piependale. Deze nodigen al hun vrienden uit. De volgende dag staat Jommeke, Filiberke, de Miekes, professor Gobelijn, de begijntjes, Anatool, de Propere Voeten... op de camping. Natuurlijk zijn er ook problemen zoals Gobelijn die geen tent bij zich heeft en Kwak en Boemel die geen tentstokken hebben. Ook zijn er problemen met een gasleiding maar die worden snel opgelost door de gravin. Maar 's nachts is er een zwaar onweer waardoor de hele camping gaat vliegen. Daardoor is het campingavontuur voorbij. Iedereen keert terug naar huis.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Jommeke 238 2007 Het roze olifantje Graaf Dondersteen