Kerkhof van Nieuwmunster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kerkhof van Nieuwmunster
Kerk en toegang kerkhof
Plaats Nieuwmunster Vlag van België België
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

Het Kerkhof van Nieuwmunster is een gemeentelijke begraafplaats in het Belgische dorp Nieuwmunster, een deelgemeente van Zuienkerke. Het kerkhof ligt in het centrum van het dorp rond de Sint-Bartholomeuskerk en wordt gedeeltelijk omringd door een lage bakstenen muur en een haag. In het zuidelijke deel van de muur is een herdenkingskapel ingebouwd ter herinnering aan de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide wereldoorlogen. Deze kapel staat sinds 2009 op de Inventaris van het Onroerend Erfgoed.[1] De kerk en het kerkhof maken deel uit van het beschermd dorpsgezicht van Nieuwmunster op dezelfde Inventaris Onroerend Erfgoed.

Britse oorlogsgraven[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwmunster Churchyard
Britse oorlogsgraven
Locatie Nieuwmunster, Vlag van België België
Totaal begraven 5
Ongeïdentificeerd 3
Type Kerkhof
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Ten noorden van de kerk ligt een perk met de graven van 5 Britse gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog. Daarvan zijn er slechts 2 geïdentificeerd. Het zijn sergeant John George Bonner van de Royal Artillery en Leonard Alfred Cherry, matroos op de H.M.S. Abel Tasman.[2]

De graven worden onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission en staan er geregistreerd als Nieuwmunster Churchyard.

Zie de categorie Nieuwmunster Churchyard van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.