Kristof Welvis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kristof Welvis
Spoed-personage
Geslacht Man
Opleiding Dokter
Positie Dokter
Status In leven
Gespeeld door Wim Stevens
Seizoenen 1, 2, 3
Debuut aflevering Bedrog (afl. 8)
Laatste aflevering Scoutslokaal (afl. 41)
Lijst van personages

Kristof Welvis is een personage uit de Vlaamse ziekenhuisserie Spoed dat werd gespeeld door Wim Stevens. Hij was een vast personage van 2000 tot 2001.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Personage[bewerken | brontekst bewerken]

Kristof Welvis is een spoedarts die komt invallen in het team van Luc Gijsbrecht. Later, na de dood van Dirk Velghe, vraagt hij aan Luc, of hij Dirk mag vervangen.

Wanneer hij Iris Van Hamme, een mishandelde paaldanseres, als patiënt krijgt, reageert hij furieus op haar toestand. Niemand weet waarom hij dit doet, maar nadien blijkt dat zijn moeder ooit in hetzelfde milieu heeft verkeerd. Nadat Iris voldoende hersteld is, neemt hij haar onder zijn hoede en doet hij er alles aan haar uit het milieu te krijgen. Dit kost hem één keer bijna zijn leven, maar uiteindelijk slaagt hij in zijn opzet.

Iris en Kristof worden uiteindelijk een koppel, en ze raakt zwanger van hem. Ze besluiten ook te trouwen, maar tijdens de plechtigheid zakt Iris plots in elkaar. Er wordt even gevreesd dat Kristof zal moeten kiezen tussen moeder of kind, maar uiteindelijk loopt alles voor beiden goed af.

Vertrek[bewerken | brontekst bewerken]

Kristof verhuist samen met Iris naar Amerika, wanneer hij de kans krijgt er zich te gaan specialiseren. Hij wordt vervangen door Cricri N'Koto.

Familie[bewerken | brontekst bewerken]