Omroep Berg en Dal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Lokale Omroep Berg en Dal)
Omroep Berg en Dal
Volledige naam Omroep Berg en Dal
Land Nederland
Hoofdzetel Kloosterstraat 11, 6562 AT Groesbeek
Uitzendgebied Berg en Dal
Televisiezender(s) Caiway: 12

T-Mobile: 741 KPN: 1440 (HD) Ziggo: 41 (HD)

Radiozender(s) Caiway: 708

T-Mobile: 2142 KPN: 1140 Ziggo: 916

Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

Omroep Berg en Dal is de enige publieke lokale omroep voor alle dorpen en buurtschappen in de Nederlandse gemeente Berg en Dal.

De omroep komt voort uit een fusie en werkt momenteel met circa 80 vrijwilligers, vanuit de studio's in Groesbeek. Sinds december 2020 hebben de besturen van GL8 (de lokale omroep voor de gemeenten Heumen en Mook/Middelaar), en Omroep Berg en Dal een samenwerkingsovereenkomst getekend om elkaar op redactioneel, commercieel en facilitair gebied te versterken.[1].

Ook is er een samenwerking met Omroep Gelderland als mediapartner en als facilitator van de website en app. Dit wordt ook het "Lokaal Grid" genoemd, waar ook andere lokale omroepen bij aangesloten zijn zoals RN7.

Radio[bewerken | brontekst bewerken]

De omroep zendt 24 uur per dag muziek, amusement, sport, en het lokale nieuws uit via de ether, kabel en online.

TV/Kabelkrant[bewerken | brontekst bewerken]

Dagelijks is de kabelkrant te zien waarop berichten en agenda’s van verenigingen en stichtingen te zien zijn, maar ook plaatselijk nieuws en actualiteiten. Ook zijn er fotoreportages te zien van o.a. gemeentelijke evenementen. De cyclus van de TV-krant wordt dagelijks onderbroken door een lokaal weekjournaal. Bij specials zoals de politieke markt, Heilige missen, vierdaagse, carnaval, 4 mei herdenking etc. wordt de kabelkrant ook onderbroken.

Online[bewerken | brontekst bewerken]

Omroep Berg en Dal publiceert het lokale nieuws ook op haar website omroepbergendal.nl. Tevens zijn er ook mobiele telefoonapplicaties voor de iPhone/iPad en Androidtablets. Ook op sociale media is de omroep actief via Instagram, Twitter en Facebook.

Fusie[bewerken | brontekst bewerken]

Per 1 januari 2015 zijn de gemeenten Millingen, Ubbergen en Groesbeek gefuseerd tot één gemeente. Op dat moment waren er twee lokale omroepen in de nieuwe gemeente: RTV WFM en Omroep Groesbeek. Vanwege de mediawet mag er slechts één gesubsidieerde lokale omroep per gemeente zijn. Op 1 januari 2017 zijn beide omroepen opgegaan in de Omroep Berg en Dal.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Omroep Berg en Dal


Bronnen, noten en/of referenties

  1. Samenwerking tussen omroepen GL8 en Berg & Dal. Omroep Berg en Dal. Geraadpleegd op 14 januari 2022.