Lurup Center

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lurup Center
Het Lurup Center
Locatie Hamburg-Lurup
Openingsdatum 2012
Architect nps Tchoban Voss
Winkels
Oppervlakte 15.000 m²
Verdiepingen 1
Aantal winkels 20
Parkeergelegenheid auto 1 parkeerdek met ca. 400 parkeerplaatsen
Website

Het Lurup Center is een overdekt winkelcentrum in het stadsdeel Lurup in het district Altona in Hamburg.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Het Lurup Center is gelegen in het stadsdeel Lurup in Hamburg. Het rechthoekige gebouw grenst aan de zuidzijde aan de Lüttkamp, aan de westzijde aan de Luruper Hauptstrasse / Eckhoffplatz, aan de noordkant aan de Eckhoffplatz en aan de oostzijde aan een groenstrook met een minigolf.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het stadsdeelcentrum aan de Eckhoffplatz was een onaantrekkelijk gebied. Omdat men de functie en zichtbaarheid van het centrum wilde versterken en de verblijfskwaliteit en bruikbaarheid verbeteren[1], werd na lange onderhandelingen[2] gestart met de bouw van een nieuw centrum. Het complex naar een ontwerp van nps Tchoban Voss werd in 2012 gebouwd in opdracht van Norddeutsche Grundvermögen Bau- und Entwicklungsgesellschaft mbH & Co. KG.[3]

Gebruik[bewerken | brontekst bewerken]

Het winkelcentrum heeft een verkoopvloeroppervlakte van 15.000 m²[4] met ca. 20 winkels en horecagelegenheden op de begane grond.[5] De ankerhuurders van het centrum zijn Kaufland en Action. Het winkelcentrum beschikt over een parkeerdek met ca. 400 parkeerplaatsen. Bij het complex is gelijktijdig een 2 verdiepingen tellend kantoorgebouw ontwikkeld aan de Luruper Haupstrasse.

Eigendom en beheer[bewerken | brontekst bewerken]

Het complex werd ontwikkeld door Norddeutsche Grundvermögen Bau- und Entwicklungsgesellschaft mbH & Co. KG, dat tot in 2014 eigenaar was van het complex. In 2014 werd het voor een bedrag van € 44,4 miljoen verkocht aan CBRE Investment Management.[6] In 2022 werd het centrum gekocht door Captiva en Service-KVG Universal Investment van CBRE Investment Management.[7][8] Het beheer van het centrum is in handen van HEICO Property Partners GmbH.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]