Mannen voor vrouwen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mannen voor vrouwen
Genre educatie
Bedenker Jeroen van Merwijk
Presentatie Jeroen van Merwijk
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 10 juni 2001
Einde 13 augustus 2002
Afleveringen 10
Seizoenen 2
Zender RVU
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Mannen voor vrouwen was een Nederlands voorlichtingsprogramma met een humoristische inslag. Jeroen van Merwijk was de creatieve vader van het programma dat in twee series werd uitgezonden door de RVU in 2001 en 2002.[1] De televisieprogramma's werden opgenomen in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex en zijn inmiddels verscheen op dvd. Tevens is er een kwartetspel uitgegeven rond de onderwerpen van de serie.

Opzet[bewerken | brontekst bewerken]

Elke aflevering duurde een klein half uur. Na een korte inleiding door presentator Jeroen van Merwijk op het thema van de avond, werd een filmpje getoond waarin de vijf of zes mannelijke cabaretiers dat thema samen in een huiselijke setting bespraken. Na het filmpje vormden dezelfde mannen het panel dat inging op vragen en opmerkingen van het overwegend vrouwelijke publiek.

Minstens zes keer per aflevering onderbrak Van Merwijk de discussie om op ludieke wijze een korte conclusie (leermoment) te presenteren. In de aflevering over competitie bijvoorbeeld: 1. Mannen dwingen alles wat beweegt tot competitie. 2. Mannen vinden het niet erg om te verliezen, als ze maar winnen. 5. Hans heeft de mooiste schoenen. Na elk leermoment werd de interactie met de zaal weer op gang gebracht, vaak door een persoonlijke mening of ontboezeming van een van de panelleden. Aan het einde van elke aflevering somde Van Merwijk de leermomenten op.

Eerste seizoen (2001)[bewerken | brontekst bewerken]

In het eerste seizoen waren de panelleden:

De afleveringen van het eerste seizoen hadden de thema's: communicatie, seks en hygiëne, competitie en carrière, gezin en huishouden.

Tweede seizoen (2002)[bewerken | brontekst bewerken]

In het tweede seizoen waren de pannelleden:

De afleveringen van het tweede seizoen hadden de thema's: verkeer, alleen, werk, kinderen, vakantie en school.