Maria Aletta Hulshoffbrug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maria Aletta Hulshoffbrug
Blik over de Maria Aletta Hulshoffbrug met rechts Gravestein (augustus 2020)
Algemene gegevens
Locatie Amsterdam-Zuidoost
Overspant gracht
Brugnummer 1119
Bouw
Bouwperiode 1970
Gebruik
Huidig gebruik voet- en fietsbrug
Weg Nellesteinpad
Architectuur
Type vaste brug
Architect(en) Dirk Sterenberg
Dienst der Publieke Werken
Materiaal beton, staal
Bijzonderheden gaten in borstwering, blokjes
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De Maria Aletta Hulshoffbrug (brug 1119) is een bouwkundig kunstwerk in Amsterdam-Zuidoost.

De voet- en fietsbrug werd aangelegd in circa 1970 in wat het Nellesteinpad zou worden. De brug ligt ter hoogte van de flat Gravestein, dat tijdens de bouw van de brug nog Gliphoeve heette. De brug maakt deel uit van de bruggen die het langzame verkeer van het snelle gescheiden hield. De brug ligt derhalve op maaiveldniveau (snelverkeer lag op verhoogd niveau). De brug voert over een gracht die in een betonnen bak onder Gravestein doorloopt en ligt aan de westelijke zijde van die flat.

Het ontwerp voor de brug maakte ook al deel uit van een serie. Dirk Sterenberg tekende bij de Dienst der Publieke Werken een reeks bruggen met hetzelfde uiterlijk te herkennen aan de iele en holle leuningen, de gaten in de borstwering en een nummerplaatje in de leuningen. Het geheel staat op een betonnen paalfundering met daarop betonnen liggers; leuningen zijn van grijs en zwart geschilderd metaal. Deze brug heeft net als brug 1107 nog toevoegingen in abstracte betonnen blokjes (Sterenberg was ook kunstenaar).

De brug werd in juni 2020 vernoemd naar Maria Aletta Hulshoff.

Brug 1112-1118[bewerken | brontekst bewerken]

Van de genoemde reeks bruggen is een groot deel tijdens sanering van de omliggende buurten verdwenen. Zo lag 1112 bij de afgebroken flat Geinwijk, brug 1113-1116 bij de afgebroken flat Echtenstein. Brug 1117 en 1118 lagen westelijk van brug 1119 over hetzelfde water bij de afgebroken flat Eeftink. Op de plaats van Eeftink verscheen nieuwbouw in de vorm van laagbouw en de gracht werd daarbij enigszins verlegd.

Maria Aletta Hulshoffbrug, gezien vanuit onderdoorgang Gravestein (augustus 2020)
Maria Aletta Hulshoffbrug: leuningen en blokje (augustus 2020)