Michael Dunford

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Michael Dunford
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 8 juli 1944
Geboorteplaats SurreyBewerken op Wikidata
Overleden 20 november 2012
Overlijdensplaats SurreyBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1960-2012
Instrument(en) Gitaar
Act(s) The Nashville Teens, Renaissance
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Michael Dunford (Surrey, 8 juli 1944[1] - 20 november 2012[1]) was een Brits gitarist en liedjesschrijver. Dunford werd bekend als gitarist van Renaissance.

Dunford stapte vanuit the Nashville Teens samen met John Hawken, Neil Korner en Terry Crowe over naar Renaissance nadat die band was verlaten door frontman Keith Relf, Louis Cennamo en Jim McCarty. In deze line-up, aangevuld met drummer Terry Slade werd Dunfords compositie Mr Pine opgenomen en trad de band een aantal keren op in de zomer van 1970. In de loop van 1970 en 1971 waren er verschillende personele wijzigingen in Renaissance, zo vertrok zangeres Jane Relf en kwam voor haar in de plaats Annie Haslam. Dunford profileerde zich intussen steeds meer als componist, en minder als uitvoerend muzikant.

In de bekendste line-up van Renaissance, vanaf 1973 met Haslam als zangeres, Jon Camp als zanger/bassist, John Tout als toetsenist en Terence Sullivan als drummer werd Dunford echter weer als gitarist actief. Tot zijn dood in 2012 bleef Dunford vervolgens lid van Renaissance. Hij overleed aan een hersenbloeding[2]. Dunford was gehuwd en had twee kinderen.