Ministeriële onderscheidingen van de Russische Federatie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Ministeriële onderscheidingen van de Russische Federatie zijn onderscheidingen toegekend door de ministeries van de Russische Federatie, regeringsinstellingen en de president van de Russische Federatie. Ze onderscheiden niet alleen hun medewerkers maar ook verdienstelijke personen in de maatschappij met sterren en medailles. Dit zijn geen ridderorden, ze vallen ook niet onder de door de President van de Russische Federatie uitgereikte onderscheidingen van de Russische Federatie. Er zijn ook stervormige eretekens die aan een lint of zonder lint op de borst worden gedragen.

De Buitenlandse Inlichtingendienst of "Sloezjba Vnesjnej Razvedki"[bewerken | brontekst bewerken]

De Sloezjba Vnesjnej Razvedki zet het werk van het Eerste Hoofddirectoraat van de KGB voort en verzamelt inlichtingen in het buitenland. Het is een spionagedienst van de Russische Federatie.

Medailles[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheiding Naam Ingesteld Criteria
Medaille voor Uitstekende Dienst
Медаль «За отличие»
April 2005 Medaille voor uitstekende resultaten bij het vergaren van inlichtingen
Medaille voor Verdienste
Медаль «За заслуги»
April 2002 Medaille voor officieren van de inlichtendienst die belangrijke voortgang boekten bij het organiseren en uitvoeren van inlichtingenwerk. Ook voor personen die opvallend aan het werk van de FIS of de nationale interesse van Rusland hebben bijgedragen.
Medaille voor Samenwerking
Медаль «За взаимоде́йствие»
November 2004 Toegekend voor grote bijdragen aan het inlichtingenwerk in het buitenland.
Medaille voor Voortreffelijk Werk
Медаль «За трудовое отличие»
19 april 2005 Toegekend aan burgerpersoneel dat zich gedurende ten minste 15 jaar bijzonder heeft onderscheiden in het inlichtingenwerk.
Medaille voor Veteranen van de Buitenlandse Inlichtingendienst
Медаль «Ветеран Службы внешней разведки»
Maart 2004 Toegekend aan personeel van de inlichtingendienst voor 25 jaar trouwe dienst waarbij de dienst in de KGB wordt meegeteld.
Medaille voor Uitstekend Werk in de Strijdkrachten
Ie Klasse
Медаль «За отличие в военной службе»
I степени
14 november 1995 Toegekend aan militair personeel van de Buitenlandse Inlichtingendienst, na 20 jaar dienst. De onderscheiding draagt de inscriptie "СЛУЖБА ВНЕШНЕЙ РАЗВЕДКИ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ"
Medaille voor Uitstekend Werk in de Strijdkrachten
IIe Klasse
Медаль «За отличие в военной службе»
II степени
14 november 1995 Toegekend aan militair personeel van de Buitenlandse Inlichtingendienst, na 15 jaar dienst. De onderscheiding draagt de inscriptie"СЛУЖБА ВНЕШНЕЙ РАЗВЕДКИ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ"
Medaille voor Uitstekend Werk in de Strijdkrachten
IIIe Klasse
Медаль «За отличие в военной службе»
III степени
14 november 1995 Toegekend aan militair personeel van de Buitenlandse Inlichtingendienst, na 10 jaar dienst. De onderscheiding draagt de inscriptie "СЛУЖБА ВНЕШНЕЙ РАЗВЕДКИ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ"

Op de borst gedragen eretekens[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheiding Naam Ingesteld Criteria
Ereteken voor Inlichtingenwerk
Почетный знак
«За службу в разведке»
14 augustus 1990 Dit op de borst gespelde ereteken werd ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Eerste Directoraat van de inlichtingendienst, de spionageafdeling, ingesteld en wordt aan de meest verdienstelijke medewerkers uitgereikt. Aan deze onderscheiding zijn gratificaties en privileges verbonden.
Ster voor Wetenschappelijke Prestaties
Нагрудный знак
«За научные достижения»
September 2002 Toegekend aan medewerkers van de inlichtingendienst voor wetenschappelijke ondersteuning van het inlichtingenwerk in het buitenland.
Jubilee Badge 85 years of Russian ans Soviet espionage ISE-CCP-SVR" April 2005
Jubilee Badge 85 years of Russian ans Soviet espionage ISE-CCP-SVR" April 2005
Ereteken 85 jaar Inlichtingendienst
Юбилейный нагрудный знак
"85 лет ИНО-ПГУ-СВР"
April 2005 Toegekend aan medewerkers van de inlichtingendienst voor langdurige dienst in KGB en SVR.

Directoraat voor Speciale Programma's van de President van de Russische Federatie (GOSP)[bewerken | brontekst bewerken]

Het Directoraat voor Speciale Programma's van de President van de Russische Federatie verleent diverse onderscheidingen[1].

Medailles[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheiding Naam Ingesteld Criteria
Medaille voor Assistentie tijdens het Uitvoeren van Speciale Programma's
Медаль «За содействие в обеспечении специальных программ»
№ 9 31 april 2004 (sic) Deze medaille wordt aan de stafleden en medewerkers van uitvoerende organisaties uitgereikt voor significante bijdragen aan de uitvoering van de presidentiële speciale programma's .[2]
Medaille voor Militaire Samenwerking
Медаль «За Боевое Содружество»
№ 2-SP 2 december 2004 De medaille wordt aan stafleden en medewerkers aan de Speciale Programma's van de Russische president en ook aan burgers uitgereikt voor verdiensten voor het versterken van de samenwerking tussen burgerlijke en militaire instanties en het versterken van de militaire kamaraadschap .[3]
Medaille voor Heldhaftige Arbeid
Медаль «За трудовую доблесть»
№ 26-SP 28 december 2001 De medaille wordt aan civiele stafleden en medewerkers aan de Speciale Programma's van de Russische president uitgereikt voor bijzondere bijdragen en voor langsdurige en toegewijde arbeid.[4]
Veteraan van het GOSP
медаль «Ветеран ГУСП»
№ 10 16 april 2004 De medaille wordt aan civiele stafleden en medewerkers van uitvoerende organisaties verleend die 15 jaar onberispelijk aan de Speciale Programma's van de Russische president werkten. De medaille wordt ook aan gepensioneerde medewerkers uitgereikt.[5]
Veteraan van Dienst
медаль «Ветеран Службы»
№ 7-SP 2 juni 2004 zie ru: Медаль «Ветеран Службы» (ГУСП)[6]

De medaille wordt aan vóór de instelling van deze medaille gepensioneerde militairen, ambtenaren en ook burgerpersoneelsleden die 20 jaar of meer onberispelijk dienden.

Medaille voor Distinctie tijdens het Vervullen van Militaire Dienst
Ie Klasse
Медаль «За отличие в военной службе»
I степени
№ 25 28 december 2001 De medaille wordt aan militaire medewerkers van het Directoraat voor Speciale Programma's van de President van de Russische Federatie verleend voor 20 jaar uitstekende dienst. Op de keerzijde staat "ПРИ ПРЕЗИДЕНТЕ РОССИИ" (In dienst van de Russische President).[7]
Medaille voor Distinctie tijdens het Vervullen van Militaire Dienst
IIe Klasse
Медаль «За отличие в военной службе»
II степени
№ 25 28 december 2001 De medaille wordt aan militaire medewerkers van het Directoraat voor Speciale Programma's van de President van de Russische Federatie verleend voor 15jaar uitstekende dienst. Op de keerzijde staat "ПРИ ПРЕЗИДЕНТЕ РОССИИ" (In dienst van de Russische President).[7]
Medaille voor Distinctie tijdens het Vervullen van Militaire Dienst
IIIe Klasse
Медаль «За отличие в военной службе»
III степени
№ 25 28 december 2001 De medaille wordt aan militaire medewerkers van het Directoraat voor Speciale Programma's van de President van de Russische Federatie verleend voor 10 jaar uitstekende dienst. Op de keerzijde staat "ПРИ ПРЕЗИДЕНТЕ РОССИИ" (In dienst van de Russische President).[7]

Op de borst gedragen ereteken[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheiding Naam Ingesteld Criteria

Geëerd Medewerker van het GOSP
Нагрудный Знак
«Почетный Сотрудник ГУСП»
№26 2001-12-28 Deze op de borst gedragen onderscheiding wordt toegekend aan medewerkers van het Directoraat voor Speciale Programma's van de President van de Russische Federatie (GOSP) en medewerkers van de daaraan ondergeschikte organen voor het verrichten van bijzondere diensten die bijdroegen aan het overwinnen van de uitdagingen waarmee het Directoraat voor Speciale Programma's van de President van de Russische Federatie wordt geconfronteerd.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]