Overleg:Adlai Stevenson II

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Artikel is een vertaling van de Engelstalige versie. Doordat het al diep in de nacht is en ik moe ben, ga ik het niet meer afmaken en stop ik halverwege met vertalen.

Suggesties voor aanvulling[brontekst bewerken]

  • Afmaken vertaling van Engelse pagina
  • Uitzoeken waar de (Noorse?) wortels van de presidentskandidaat liggen
  • Controleren of de links kloppen. Moet "Eisenhower" bijvoorbeeld niet voluit geschreven worden?
  • Overzicht maken in tabelvorm

Sietske 21 dec 2004 03:16 (CET)[reageer]

Dood van Adlai Stevenson II versus geschiedenis van het roemruchte gedicht Desiderata[brontekst bewerken]

Het roemruchte gedicht Desiderata uit 1927 van de Amerikaanse schrijver Max Ehrmann (1872–1945) bleef gedurende de auteurs leven relatief onbekend. De tekst werd volgens de verhalen in Amerika pas nationaal bekend toen hij werd teruggevonden op het sterfbed van Adlai Stevenson in 1965. Daar wordt dikwijls bij vermeld dat Stevenson de tekst wou reproduceren op de Kerstkaarten die hij wilde versturen. Zie onder meer: http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Ehrmann http://en.wikipedia.org/wiki/Desiderata Dit verhaal strookt niet met de populaire en hier weergegeven omstandigheden van de dood van Adlai Stevenson in 1965 in London.

(de tekst waarvan hier sprake is ook gekend als een tekst uit de 'Old Saint-Paul's Church in Baltimore, 1692 - het betreft echter een tekst die door de priester verbonden aan deze kerk veelvuldig werd verspreid onder het logo en de stichtingsdatum van die kerk)