Overleg:Albrecht Joseph Murray

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Hardscarf

Klopt dit wel? Ik baseer mij op de lijst van Commandeurs in de Willems-Orde zoals de secretaris en latere kanselierG.C.E. Köffler die in 1940 publiceerde.
De meeste benoemingen in 1816 hangen samen met de slag bij Waterloo. Daar was volgens gegevens "Quartermaster-General: Major General (Local LT. General) Sir George Murray" aanwezig. Van een Graf Murray in Oostenrijkse dienst kan ik nergens iets vinden.
Heeft Köffler ons op het verkeerde been gezet?

Robert Prummel 16 okt 2007 19:31 (CEST) P.S.Reageren

Op [1] staat een portret van een "Almeria Franziska Countess Murray, born Esterhazy von Galantha (1789-1848), wife of Albrecht Joseph Murray-Melgun". Is dat de echtgenote?

Het geslacht "Murray-Melgun" wordt genoemd in de "Listes des Titres de Noblesse, Chevalerie et autres marques d'honneur accordées par les Souverains des Pays-Bas, depuis 1659 jusqu'à 1794 (1847)". Het moet dus om een Oostenrijkse titel voor een -Jacobijnse?- schot gaan. Ik zoek verder.

Robert Prummel 16 okt 2007 23:37 (CEST)Reageren

Graaf Jozef Murray de Melgum (1718-1802) was zijn vader en was een graaf. hier staat een stukje over hem. Of bedoel je iets anders? --hardscarf 2 okt 2008 00:01 (CEST)Reageren

Afbeelding gewenst[brontekst bewerken]

Verzoek om afbeelding

Bij dit artikel is nog geen afbeelding of foto geplaatst. Voeg een afbeelding toe wanneer deze onder vrije voorwaarden kan worden gebruikt. Door het plaatsen van dit sjabloon op de overlegpagina wordt het artikel in de verborgen categorie Wikipedia:Afbeelding gewenst opgenomen. Zie ook de lijst op Wikipedia:Verzoek om afbeeldingen.

Verwijder dit sjabloon aub als er al een (goede) afbeelding bij het artikel is geplaatst.