Overleg:Alexander Rueb

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Op http://www.arves.org/Rueb.htm is veel meer informatie dan in dit wikipedia-item stond, te vinden. Ik heb enkele fouten verwijderd, zoals "In 1955 verscheen zijn boek "De Schaakstudie" bestaande uit vijf delen waarin hij zijn visie op het schaken beschrijft."

Dit klopt slechts ter dele, het boek is een standaardwerk over (onder meer) de geschiedenis schaakstudie.

Ander voorbeeld: "Alexander had vergevorderde plannen om van het "Nationaal Schaak Gebouw" aan de Van Speykstraat een soort Max Euwecentrum te maken." Ook dit vraagt om meer informatie: wanneer was dit plan, is dit gelukt, of niet, en wat wordt er bedoeld met een soort Max Euwe Centrum (dat bestond namelijk nog niet)? In werkelijkheid klopt er weinig van: het NSG heeft inderdaad bestaan maar is in de WO II verloren gegaan, samen met veel van de inhoud. Een apart Wikipedia-onderwerp hierover zou zeker de moeite waard zijn.

Ik krijg de indruk dat op de Nederlandstalige schaak wikipedia de neiging bestaat om wat feiten van diverse, niet vermelde (waar is de bronvermelding?) pagina's te halen om die uit de context te halen of iets te veranderen en er dan een verhaal van te maken. Soms worden onbenullige dingen wel en belangrijke zaken niet vermeld. Dit alles zal vast niet expres worden gedaan, maar het is naar mijn mening wel goed te beseffen dat de kwaliteit van de schaakartikelen op deze wijze erg laag is. Het effect daarvan is dat schakers onmiddellijk inzien dat het niets is en niet-schakers verkeerde of onvolledige informatie krijgen. Dit is erg jammer. Pascal 14 dec 2006 02:09 (CET)Reageren

Wellicht ben ik trouwens iets te direct, ik bedoelde te zeggen (bij de comment bij mijn aanpassing): dit artikel kan een flinke facelift gebruiken.Pascal 14 dec 2006 02:14 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Alexander Rueb. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 aug 2017 22:39 (CEST)Reageren