Overleg:Ante Gotovina

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Dit artikel is niet volledig juist en dient een betere bronvermelding en bewijzen. Het is niet omdat in een anderstalige versie bepaalde elementen aangehaald worden, dat deze klakkeloos dienen te worden overgenomen.


Ten 1e, gelieve bronnen te vermelden over het criminele verleden van dhr. Gotovina ?? En liefst geen krantenartikels die doelbewust de wereld in werden gestuurd om hem te discrediteren. Florence Hartmann, medewerkster van Carla Del Ponte (hoofdaanklager tribunaal in Den Haag), heeft in haar boek toegegeven dat dit doelbewust werd gedaan. Zij is daarop vervolgd door haar eigen collega's en werd de paria van het Internationaal gerechtshof in Den Haag. Bewijzen van veroordelingen ??

Ten 2e, gelieve bronnen te vermelden over de eventuele banden tussen Jean-Marie Le Pen en Gotovina ?? Wederom enkel geruchten en geen bronvermelding.

Ten 3e, gelieve bronnen te vermelden die bewijzen dat de operatie werd uitgevoerd met Amerikaanse steun. Voor zover ik weet, werd Kroatië gesteund door de NATO en niet de Verenigde Staten alleen. Na het bloedbad van Srebrenica, alwaar de Verenigde Naties NIETS gedaan hebben, waren de Serviërs begonnen met een offensief op de Bihac-enclave. Men vreesde een nieuw bloedbad vandaar de interventie van de Nato in de lucht en een interventie door het Kroatische leger op het terrein. De Bihac-enclave werd ontzet en een nieuw bloedbad vermeden.

Ten 4e, gelieve de tekst over het vonnis te verfijnen. Gotovina en Markac werden niet zomaar vrijgesproken. De aanklacht bestond uit 10 punten, zoals moord, vrijwillige vernielingen van roerende en onroerende goederen, plunderingen, deportatie, schendingen van de mensenrechten, schending van de wetten van oorlog, enz.. Op alle punten werden zij vrijgesproken.

Verduidelijking[brontekst bewerken]

Ten behoeve van de anonieme auteur van bovenstaande 'bijdrage' wil ik even verduidelijken wat Wikipedia wel en niet is. Wikipedia is wel een cooperatieve online encyclopedie waar informatie gegroepeerd, gecontroleerd en gepubliceerd wordt. Wikipedia is niet een website waarvan je de auteurs kan voorschrijven wat ze wel of niet schrijven. Ofwel schrijf je zelf iets, ofwel verbeter je een bestaand artikel, en in beide gevallen doe je dat volgens de regels van de Wikipedia organisatie. Doe je geen van beide, ga dan anderen die het wel doen, niet aan hun kop zeuren omdat de informatie die ze bijdragen, jou niet bevalt. Iemand stroop om de baard smeren doe je maar op je eigen website, daar is Wikipedia niet voor.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ante Gotovina. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 aug 2017 09:37 (CEST)Reageren