Overleg:Arubaanse florin

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door CommonsTicker in het onderwerp Notificatie van CommonsTicker

Deze link zegt Arubaanse gulden: http://europa.eu.int/comm/translation/currencies/nltable1.htm (EU vertaaldienst)

Deze link zegt Arubaanse florin: http://www.minbzk.nl/de_nederlandse/algemene_informatie#Aruba (Min van BZK)

Google zegt: 550x "Arubaanse gulden", 127x "Arubaanse florin" en 31x "Arubaanse florijn".

Wat is hier waarheid, ik heb hem dus maar voorlopig teruggezet naar gulden pjetter 14 jul 2005 21:21 (CEST)Reageren

PS, zowel DE:WP als EN:WP gebruiken de florin. pjetter 14 jul 2005 21:40 (CEST)Reageren
Ik ga uit van wat er op de munten en biljetten zelf staat: "Florin". -- Quistnix 15 jul 2005 09:07 (CEST)Reageren

e-mail[brontekst bewerken]

Ik heb de volgende email gestuurd naar info@minbzk.nl:

Geachte heer, mevrouw,

Ik ben "Effeietsanders" een gebruiker en medewerker op http://nl.wikipedia.org, een online gratis encyclopedie. Betreffende het artikel over Aruba (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/aruba) zitten we met een kleine tegenstrijdigheid. Wat is de munteenheid van Aruba? Uw site (http://www.minbzk.nl/de_nederlandse/algemene_informatie#Aruba) zegt dat het de Arubaanse florin is, terwijl de Europese Unie (op http://europa.eu.int/comm/translation/currencies/nltable1.htm) beweert dat het gaat om de Arubaanse Gulden. Wat is het juiste gegeven? Graag zie ik gaarne uw antwoord tegemoet. Hoogachtend, Effeietsanders. (voor meer informatie over mij, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Effeietsanders, voor meer informatie over wikipedia, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/wikipedia)

Ik zal het hier melden als ik antwoord krijg. Als het te lang duurt, herinner me er dan gerust aan op IRC. Effe iets anders 14 jul 2005 21:28 (CEST)Reageren

Antwoord[brontekst bewerken]

' Geachte heer/mevrouw,

Het juiste antwoord op uw vraag is de Arubaanse florin. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,


Sidney E. Kock voorlichter


Oorspronkelijk bericht-----

Geachte heer, mevrouw,

onderstaande email stuurde in onlangs naar het ministerie van

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en ik kreeg het advies om de vraag aan u te stellen. Ik hoop dat u ons ermee kunt helpen.

Hoogachtend, Effeietsanders.

Toelichting: Eerst kreeg ik een mail van MinBZK dat ik naar het Arubahuis moest gaan, om t daar te vragen,. Daar kreeg ik de bovenstaande mail van terug. Effe iets anders 20 jul 2005 20:08 (CEST)Reageren

Notificatie van CommonsTicker[brontekst bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 26 mrt 2007 00:22 (CEST)Reageren

De AWG: AW is de standaard afkorting van Aruba, de G is Gulden. Het is te vergelijken met de Nederlandse Gulden: de NLG werd ook een florijn genoemd, vandaar de ƒ, florijn. Je moet het in deze context precies zo zien. Als je kijkt naar de geschiedenis van de Gulden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Nederlandse_gulden zie je dat ook terugkomen. Verder ondersteund: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_munteenheden / https://nl.wikipedia.org/wiki/ISO_4217 / http://www.iso.org/iso/home/standards/currency_codes.htm en ik quote uit de laatste: "The alphabetic code is based on another ISO standard, ISO 3166, which lists the codes for country names. The first two letters of the ISO 4217 three-letter code are the same as the code for the country name, and where possible the third letter corresponds to the first letter of the currency name." Het voorbeeld wat ze geven is: "The US dollar is represented as USD - the US coming from the ISO 3166 country code and the D for dollar." en "The Swiss franc is represented by CHF - the CH being the code for Switzerland in the ISO 3166 code and F for franc". Kortom, de Arubaanse Gulden is correct Nederlands en the Arubian Guilder is net zo correct. -- Wesley Schwengle 11 jun 2016 13:42 (CEST)