Naar inhoud springen

Overleg:Azeri's

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door NeoRetro in het onderwerp hej

Azeri's vormen een volk in het Kaukasus, niet in Midden-Oosten.

http://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijani_people


Dat is niet waar helaas. In iran en in iraq wonen turken (azeri-turken) die eenzelfde afkomst hebben als de turken in turkije. 77.248.185.98 3 jul 2008 20:44 (CEST)Reageren

hej[brontekst bewerken]

Azeris hebben nieks te maken met turken , toen dat een kleine deel van IRan overoverd werd door ottomanse rijk , ware eigenlijk Azeris ontstaan , het waren gewoon de Perzische volk die jaren bij turkse rijk behoorde , door dat waren ook veele terug gekeerd van veroverde grond naar Iran en vandaar dat er in Iran meer Azeris wonnen dan in Azarbayjan zelf ! ik ben Zelf van azeri bloed langs moeder en vader maar , we voelen zich HELEMAAL IRAANS en geen turkse (mongool) ras  ! nee onze bloed is Perzisch en ( ONZE TAAL dus AZERI is 70% Perzisch en 30 % Turks  !

de turken zeggen dat onze taal helemaal turks is maar in een zin zeggen we 6 Perzische woorden en 2 turkse ! graag de foutten te verbeteren in jou tekst , Azeri is helemaal geen Oegoezisch taal nee ! - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 94.224.71.177 (overleg|bijdragen)

Deze post hierboven is Perzische propaganda, Azeri is praktisch dezelfde taal als het Turks uit Turkije en natuurlijk zit daar veel Perzisch in (zowel Azeri als Turken stammen af van de Oghuz-Turken, die honderden jaren over Perzie heersten). Verder word er gezegd dat Azeri niet van het "mongoolse ras" zijn, maar dat zijn de Turken uit Turkije zo mogelijk nog minder. NeoRetro 23 feb 2010 16:03 (CET)Reageren

Volgens de website van de Nederlandse Taalunie is Azeri een enkelvoudsvorm. De juiste naam voor dit artikel is volgens mij ofwel Azerbeidzjanen ofwel Azeri's. Heer van Robaais (overleg)