Overleg:Bank Du Jardin

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Andries Van den Abeele in het onderwerp Ook de Bank was Du Jardin

Dujardin, niet Du Jardin[brontekst bewerken]

Een gebruiker heeft in de bestaande tekst de naam Dujardin gewijzigd in Du Jardin. Dit was helemaal onterecht, zodat ik dit noodgedwongen heb rechtgezet.

De burgerlijke stand (dit kan worden nagezien op de website van het Rijksarchief Brugge, gegevens van de burgerlijke stand in West-Vlaanderen) van alle familieleden is zonder enige discussie Dujardin. Ook de bank is steeds onder die naam bekend geweest. In de talrijke publicaties hierover is er slechts één artikel (Lucien Van Acker in 1955) die er per vergissing Du Jardin heeft van gemaakt.

Andries Van den Abeele (overleg) 4 okt 2012 01:36 (CEST)Reageren

Ook de Bank was Du Jardin[brontekst bewerken]

Discussies hebben plaats gevonden over de juiste schrijfwijze van de naam. Voor wat betreft de personen is er geen twijfel mogelijk gebleken na onderzoek van de akten van de burgerlijke stand. Het is wel degelijk Du Jardin. Wat de naam van de bank betreft bestond er enige twijfel maar die is weggenomen, na onderzoek van het uitgebreide faillissementsarchief (Rijksarchief Brugge, thans nog bewaard in Beveren Waas). Ook de bank noemde zichzelf als Du Jardin, zoals talrijke documenten het aantonen. (zie op https://www.dropbox.com/sh/9w937hcgcg4mnsl/Md5i4ACdZb.) Een wijziging op Wikipedia drong zich derhalve op. Hiermee kom ik, na het nodige onderzoek, terug op mijn vroegere overtuiging die op onvoldoende onderzoek was gebaseerd. Andries Van den Abeele (overleg) 21 okt 2012 14:57 (CEST).Reageren