Overleg:Beats per minute

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door 193.108.210.3 in het onderwerp twijfel

twijfel[brontekst bewerken]

(beats=slagen, niet altijd tellen. Dit artikel moet dus flink bewerkt worden. . Ik ben een klassiek geörienteerd musicus, misschien kan iemand met verstand van lichte muziek hieraan samenbewerken)

(Mijn insziens is bovenstaande een te directe vertaling van 'beats'. Ook een rust telt mee voor bpm; het is puur een mate van snelheid voor mensen die niet na willen denken over de maatsoort.)

1000 bpm is volkomen onzinnig als beats hetzelfde is als tel. Dat zijn 16!!! "pulsen" per seconde: het menselijk gehoor brengt daar een onderverdeling in aan. Het betreft hier gewoon het knopje "bpm" in de sequencer, dat je zover kunt opschroeven als gewenst is: het apparaat zal je niet wijzen op de onzinnigheid. — Zanaq (?) 28 apr 2006 11:04 (CEST)

In de dancescene spreekt men van Beats per Minute als het gaat om de hoeveelheid bas-beats in een minuut. Aangezien Dance voor het grootste deel in 4/4 is, hebben ze voor deze benaming gekozen.


MdL 17-08-06: als dance muzikant en voormalig klassieke muzikant kan mij niet voorstellen dat de oorsprong van bpm komt uit de dance/dj wereld zelf. Volgens mij betekent het simpel gezegd niet meer of minder dan 'slagen per minuut'. Het lijkt me erg kort door de bocht om de oorsprong te relateren aan een bepaalde sub-cultuur of muziekgenre. Overigens ben ik het wel eens met het stuk over bpm detectie, iets dat wel vooral in de dj-wereld bekend is geworden. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 193.108.210.3 (overleg|bijdragen) op 17 aug 2006 10:49 (CEST). Reageren