Overleg:Beilen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

L.S.

Ik had heel even een extra vermelding vermelding gemaakt in 4.1 goudschat van Beilen.

Die extra vermelding ging over dat er -dus na 1955- nog een belangrijke muntvondst is gedaan in Beilen. Ik kan er echter niets over terugvinden om de bewering te staven daarom heb ik de toevoeging even later weer weggehaald.

Mocht u willen helpen : Ik herinner me het vrij goed omdat ikzelf ook niet al te aktief metaaldetector amateur ben. Met die metaaldetector concenteer ik mij vooral op oude wegen en deze muntvondst werd langs zo'n eeuwenoude route gedaan.

Neem a.u.b. Google Maps of Earth erbij en ga naar "Ossebroeken, Beilen." Het water direkt ten zuiden ervan is de Beilervaart, die kwam vroeger direkt uit op de Markt van Beilen.

Het grote complex (magazijn van Jan de Boer supermarkten)wat nu aan de Kanaalweg/Domoweg ligt dateert van na 1955. Bij de aanleg is de Beilervaart een stukje naar het noorden verlegd, en bij dat verleggen werd nog een muntschat in de bodem gevonden. Door de machinist van een graafmachine als ik het me goed herinner.

Ik vind er echter niets over terug, en daarom heb ik die vermelding weer verwijderd. Ik zal er beslist nog verder naar zoeken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.73.127.241 (overleg · bijdragen)

Zie bijv. http://www.encyclopediedrenthe.nl/goudschat%20van%20Beilen; zet maar weer terug Woudpiek (overleg) 1 feb 2013 10:23 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Beilen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 aug 2017 08:29 (CEST)Reageren