Overleg:Blauwmaanzaad

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Maanzaad.jpg[brontekst bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Maanzaad.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070623. --E85Bot 24 jun 2007 03:12 (CEST)Reageren

"Maanzaad bevat sporen van de actieve stoffen in opiaten en kan dus redelijk veilig gegeten worden."

hoezo DUS?

Drugs are good M'kay?

" Voor het telen van blauwmaanzaad worden rassen gebruikt met een laag gehalte aan opiaten. " Ik ben hier benieuwd naar de bron,[brontekst bewerken]

Ik ben zoals ik hierboven reeds genoemd heb benieuwd naar de bron van de bewering:

"Voor het telen van blauwmaanzaad worden rassen gebruikt met een laag gehalte aan opiaten." 

Deze bewering heb ik vaker op het web gevonden, echter nooit gestaafd. Wel tref ik zelfs op de Engelstalige Wikipedia (Poppy Seeds) tekst aan die deze bewering lijken te ontkrachten:

 "To some extent, harvesting for poppy seeds is in conflict with harvesting for opium. Poppy seeds of superior quality are harvested when they are ripe, after the seed pod has dried. Traditionally, opium is harvested while the seed pods are green and their latex is abundant, but when the seeds have just begun to grow."

Dit suggereert juist dat dezelfde planten zowel voor het telen van opium gebruikt kunnen worden als voor het produceren van maanzaad. Op een internetforum vond ik de volgende bewering:

"Most commercial poppy farmers sell the pods/opium to the pharmaceutical companies while selling the seeds to be used as food. So most supermarket seeds come from high morphine strains primarily grown for the alkaloids."

http://www.psychonaut.com/natuurlijke-psychedelica/25401-papaver-somniferum-welke-zaden.html

Het lijkt er volgens deze informatie niet op dat er voor het telen van maanzaad speciaal rassen met een laag gehalte aan opiaten gebruikt worden, zelfs als er voor het telen van opium speciale rassen met een hoog gehalte aan opiaten worden gebruikt is dat een ander "feit" dan de bewering die ik hier ter discussie stel.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Blauwmaanzaad. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2017 21:16 (CEST)Reageren