Naar inhoud springen

Overleg:Buinerkeet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Gouwenaar

Er zijn diverse foto's van de Buinerkeet van voor de brandstichting (van voor 2005). Heeft iemand daar een foto van die toegevoegd kan worden.

Ook zijn er foto's / ontwerpen van het huidige exemplaar. Wie kan die toevoegen?

Onder andere de Lions club heeft foto's / informatie over de aangrenzende paardenstaal aan of achter de buinerkeet. Wie weet daar meer over (gebruik? hoe zag dat eruit? wat was exact het doel hiervan)?

Dank voor het meedenken.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door BertoxHolland (overleg · bijdragen) 26 dec 2021 12:17PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste BertoxHolland,
  1. mijn foto's dateren van na die tijd (2005). Sinds 1970 ben ik er van tijd tot tijd langs gelopen en/of gefietst, maar in die periode heb ik geen foto's van de schuilhut gemaakt.
  2. In Spitwa(a)rk, jrg. 21, nr1, maart 2019 staat een foto van de oude Buinerkeet (bron gemeentearchief Borger-Odoorn), maar ik weet niet of die rechtenvrij is (ik zal daar nog eens naar kijken).
  3. De foto die ik in 2019 maakte is inmiddels toegevoegd, meer foto's zijn voor het artikel niet nodig (tekst en beeld moeten niet uit balans raken).
  4. het gaat vooral om betrouwbaar en verifieerbaar bronmateriaal; informatie in de artikelen in Wikipedia moet ontleend zijn aan verifieerbare bronnen. Informatie verkregen uit eigen wetenschap is niet toegestaan.
  5. Inmiddels heb ik contact gehad met de historische verenigingen in Borger en in Odoorn; de informatie uit bij hen bekende gepubliceerde bronnen is inmiddels toegevoegd aan het artikel.
  6. Wat betreft de aanbouw staat er in het artikel niet meer dan dat hij gebruikt werd als paardenstal.
Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 26 dec 2021 15:50 (CET)Reageren
Beste heer Gouwenaar,
Dank voor uw snelle reactie. Met de voorzitter van de Lion club had ik ook even contact gehad voor nadere historisch info met dhr T. Hij kijkt ook nog even of er informatie met bronmateriaal beschik baar is.
Ook leuk dat je de foto van 2018 heb toegevoegd (toen was die net opgeleverd denk ik).
Ik ben ook nog bezig of er nog meer Ossenstallen zijn in deze regio en heb nog 2 a 3 lokaties op heyt oog met historische waarde. Binnenkort ga ik daar op onderzoek uit en laat ik me verassen.
Verder ben ik het helemaal eens dat foto's en tekst in balans moeten zijn. De foto "Markesteen tussen Exloo, Ees en Buinen en bijgeplante eik" kan ik niet helemaal plaatsen vwb relevantie tot dit onderwerp. Behalve dan dat het ook in deze omgeving bevindt. Misschien leuk als iemand dit kan toelichten irt het onderwerp.
Groet van BertoxHolland. BertoxHolland (overleg) 26 dec 2021 19:02 (CET)Reageren
De afbeelding met de markesteen heb ik toegevoegd vanwege de ontstaansgeschiedenis van dit gebied. De boswachterij Exloo was ooit het gebied van de drie marken Exloo, Ees en Buinen. De steen ligt in de directe nabijheid van de Buinerkeet (hemelsbreed ca 650 meter) en markeert daarmee tevens het gebied dat ooit tot de marke Buinen behoorde, waar de ossenkeet stond (en staat). Gouwenaar (overleg) 26 dec 2021 20:23 (CET)Reageren