Overleg:Burusho

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Vincentsc in het onderwerp E-mailcontact

E-mailcontact[brontekst bewerken]

Ik heb e-mailcontact gehad met gebruiker Mathildesophia naar aanleiding van geruchten / feiten / fabeltjes omtrent de Burusho. Het leek mij gepast om dit hier neer te zetten, zodat men het kan lezen.


Op zondag 23 december 2007 door Mathildesophia:

Hallo Vincent. Ik heb meerdere boeken over Hunza gelezen. Natuurlijk is er de afgelopen decennia ook daar helaas!!!veel veranderd. Toch blijft de essentie overeind: dat dit volk een gemiddelde gezonde en hoge ouderdom bereikt vergeleken bij andere volkeren en dat daar aanwijsbare oorzaken voor zijn. Groet! Sophia

Op vrijdag 28 december 2007 door Vincentsc:

Hallo Mathilde,
Als eerst mijn excuses voor de wat late reactie, ik was de afgelopen week druk met andere zaken en was je e-mail al weer half vergeten. Alsnog deze respons. Ik zou graag even het (een) boek horen waarin dat staat. Dan kan dat in het artikel staan en is het mogelijk voor mij om het na te zoeken. Ik citeer even letterlijk uit mijn boek 'MENSEN; IN HUN WERELD', National Geographic Society, Washington, D.C. ISBN: 90-76963-69-X:
"In het verleden deden onder lichtgelovige westerlingen romantische verhalen de ronde over de uitzonderlijk ouderdom die de bewoners van de Hunza-regio zouden bereiken, iets wat te danken zou zijn aan de eetgewoonten van de Burusho's (Hunza, Vincent). Hoewel de bevolking tijdens de lange winter vanouds abrikozen eet, is het verband tussen dit voedsel en een hoge ouderdom een fabeltje."
Er staat duidelijk zouden en te danken zou. Graag een bron.
Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
Vincent

Op woensdag 2 januri 2008 door Mathildesophia:

The voice of the nightingale- Sabine Felmy.
Hunza- Hermann Schaefer.

Op woensdag 2 januari 2008 door Vincentsc:

Hallo Mathilde,
Bedankt voor het geven van twee bronnen voor de eerder door jou gedane uitspraken. Ik heb de bronnen als referenties in het artikel weergegeven en een twee zinnen over de andere bronnen. Wanneer je nog meer suggesties hebt kun je ze toevoegen. Wanneer je het leuk vindt, kun je ook meer informatie aan het artikel toevoegen. Je lijkt er heel wat van af te weten.
Met vriendelijke groet,
Vincent

Vincentsc 2 jan 2008 21:26 (CET)Reageren