Naar inhoud springen

Overleg:Carel Piek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door 2A02:A46A:A73C:1:47D:896:5564:8AFD in het onderwerp onjuiste geboortedatum- en plaats

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Carel_Piek zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 17 jan 2022 06:12 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.

onjuiste geboortedatum- en plaats[brontekst bewerken]

Carel Piek werd op 25 jan. 1904 geboren te Oudshoorn. Dit is te vinden via wiewaswie, en de website van het archief van Dordrecht. Hij woonde inderdaad in Dordrecht. Het is mij niet gelukt deze correctie in de tekst aan te brengen. 2A02:A46A:A73C:1:907:F204:1541:7443 1 mrt 2023 12:09 (CET)Reageren

Beste gebruiker, ik ben met je mee aan het kijken, om het te veranderen lijkt mij het beter om zelf bronnen toe te voegen aan je wijzigingen, zo onderbouw je je tekst als je het veranderd. Tot nu toe heb ik zelf nog niet gevonden wat je bewerking zegt te kloppen, maar goed ervan uitgaande dat het waarheid is wat u zegt ga ik er niet lang over doen hier het een en ander over te vinden. Alvast bedankt voor uw geduld. Met vriendelijke groeten, AT (overleg) 1 mrt 2023 12:20 (CET)Reageren
Het klopt inderdaad dat Piek werd geboren in Oudshoorn. Er zijn bronnen voor te vinden, onder meer zijn geboorteakte in het archief van Oudshoorn en de vermelding van zijn geboortejaar en -plaats op de gezinskaart van het archief van Dordrecht. Zijn gezinskaart uit Dordrecht is nog niet openbaar, vanwege de privacy van zijn kinderen. Het archief van Alphen aan de Rijn (waar de documenten van Oudshoorn toebehoren) zijn niet gedigitaliseerd en online raad te plegen. Wel is er deze link via wiewaswie: https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/22454819 TheGoodEndedHappily (overleg) 1 mrt 2023 12:32 (CET)Reageren
Beste gebruiker, inmiddels hebben @TheGoodEndedHappily en ik even de archieven doorgespit en kwamen inderdaad tot dezelfde conclussie, alsgoed is staat het op deze pagina mede door u goed. Ik was degene die uw bewerking ongedaan had gemaakt omdat bij dit soort bewerkingen bronnen nodig zijn. Helaas zien we tussen deze goede toevoegingen ook veel vandalistische bewerkingen. Mocht u in de toekomst nog iets fout zien staan en u vind via betrouwbare archieven de juiste gegevens, zou u deze dan als bron willen toevoegen? Zo kan bewerkte informatie bevestigd worden.
Iniedergeval hartelijk bedankt voor uw hulp aan het schrijven van dit stukje op Wikipedia, ik hoop u in de toekomst vaker terug te vinden op deze encyclopedie! (dit kan ook met een account maar dat hoeft niet).
tot ziens
vriendelijke groeten, AT (overleg) 1 mrt 2023 12:47 (CET)Reageren
Goed dat het nu is veranderd.
Ik heb, maar al weer enkele jaren geleden, een heel aantal malen keer dit soort simpele wijzigingen aangebracht. Daarbij heb ik nooit de bronnen gegeven, hooguit toegevoegd dat het via internet gemakkelijk te vinden is. Dat was hier ook het geval.
Het ging bijvoorbeeld om foute Nederlanders bij wie biografische gegevens ontbraken die je zonder moeite via Delpher kunt vinden, bijvoorbeeld in overlijdensadvertenties.
In genealogische publicaties wordt in het algemeen geen bron vermeld bij gegevens uit de Burgerlijke Stand.
Overigens is de gezinskaart van Piek gewoon te vinden op de website van het archief in Dordrecht. Zijn kinderen staan er gewoon bij. Archieven hanteren op dit punt verschillende regels.
Vriendelijke groeten, AM. 2A02:A46A:A73C:1:47D:896:5564:8AFD 1 mrt 2023 17:06 (CET)Reageren