Overleg:Charlotte de Witte

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Robcuiper in het onderwerp Opleiding

Opleiding[brontekst bewerken]

Heeft ze nou wel of niet haar opleiding afgemaakt?

https://www.guido.be/Nieuws/ArticleDetail/tabid/251/ArticleId/12218/Default.aspx

https://www.proximus.be/music/nl/dossiers/1867169/charlotte-de-witte-donker-doet-dansenRobcuiper (overleg) 4 sep 2018 12:41 (CEST)Reageren

Arbitraire overgang "Biografie" -> "Carrière"[brontekst bewerken]

Deze pagina kan een serieuze make over gebruiken. Pakweg de helft vind ik Wikipedia-waardig maar de rest leest als een transcriptie van een interview met de nonkel van ~. Is er een volger die alles eens wil oppoetsen en in eenzelfde, iets formelere stijl wil gieten? (Mijn wikipedia-ervaring blijft beperkt tot kleine correcties.)

Concreet stoor ik me vooral aan de opsplitsing tussen biografie en carrière. Ik heb de indruk dat er een goede eerste paginaversie was, maar dat er dan iemand ('de nonkel van') er heel wat info aan toegevoegd heeft, inclusief de dissectie "Carrière". De flow zou al veel minder verstoord worden door de 2e paragraaf van Biografie naar Carriere te verplaatsen.

Slotpuntjes:

  • "Tijdens haar eerste set moest ze werken op andere apparatuur dan waar ze mee geoefend had, haar originele apparatuur bleek niet te werken." is foutief. Volgens de gerefereerde webpagina, had ze haar eigen apparatuur op dezelfde dag van haar eerste set gekocht, en bleek deze idd niet te werken. Ze had dus nog geen enkele 'oefening' met dj-apparatuur.
  • "Na enkele maanden besloot ze zichzelf in te schrijven voor ..." Na enkele maanden elke dag frieten te eten? Het is maar een gedachte. (Serieus nu: "Na enkele maanden oefenen met haar dj-equipment besloot ze..."? Dit had dan ""Enkele maanden later besloot ze ..." moeten zijn. Dat haar Carrière start met een directe referentie naar het einde van de Biografie maakt de arbitraire breuk biografie/carrière al te duidelijk.)
  • Een jaartal voor "My set Rules"?
  • "... leverde De Witte iets meer bekendheid op." en 2 zinnen later "Dit ... leverde haar veel bekendheid op."
  • Tot Naamsverandering is er geen vermelding van Raving George in de sectie Carrière :s .
  • Mag "In 2019 werd ..." na Naamsverandering komen?!

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Emma m88 (overleg · bijdragen) 28 jul 2019 21:11‎