Overleg:Crouching Tiger, Hidden Dragon

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Namen in de Engelse versie[brontekst bewerken]

Weet iemand waarom Jiaolong in de Engelse versie Jen genoemd wordt? Bedwyr 21 aug 2008 21:30 (CEST)[reageer]

Wat is dit voor een werkstuk?[brontekst bewerken]

Wat een raar artikel: een werkstuk van een beginnend mediastudent of zo? Aan de hand van een vast aantal kopjes worden nietszeggende uitspraken gedaan en niets uitgelegd. Nederlandse vertaling van de titel? De verklaring van de titel is vaag. Wat zijn props? Wie is men? En zij?

De hele analyse van de technische aspecten is niet onderbouwd, niet ter zake doend en warrig.

Enfin veel te vaag!

Dat de film vele internationale prijzen heeft gewonnen, waaronder 4 oscars zou misschien ook wel vermeldenswaard zijn?

--Onzehans 12 dec 2010 06:42 (CET)[reageer]

Inderdaad. "Door de kostumering zie je een duidelijk verschil tussen de personages. Anders zou het zeer verwarrend zijn, want ze lijken toch wel erg op elkaar."
Dit soort stellingen hoort mijns inziens niet thuis op Wikipedia. Timusuke (overleg)
Dit artikel moet echt herschreven worden. iemand?--83.86.146.77 12 aug 2011 23:22 (CEST)[reageer]
Helemaal mee eens. Ik overweeg het Engelse Wikipedia-artikel om te zetten in het Nederlands. Hoewel vertalingen veel (interpretatie)problemen met zich meebrengen, denk ik dat het toch een goed begin is, en zeker een verbetering ten opzichte van het huidige onduidelijke verhaal. Bovendien is een beschouwing westers of hij nu Nederlands- of Engelstalig is, en dat vangt wellicht een deel van de "vertaalklap" op. --Jaap K (overleg) 14 okt 2012 20:42 (CEST)[reageer]

Grote herziening artikel 15 oktober 2012[brontekst bewerken]

Een beetje zonde is het wel, maar ik heb het oude artikel compleet verwijderd i.v.m. bovengenoemde bezwaren. (Ook bevatte het een aantal onwaarheden en een heel scala aan moeilijk te verifiëren uitspraken.) Het heeft enige uren mogen duren, maar ik heb het Engelstalige artikel voor grote delen vertaald naar het Nederlands. Dit artikel is het resultaat ervan.

Ik ben niet geheel bekend met het gebruiken van verwijzingen. Die zien er op het moment erg amateuristisch en rommelig uit. Als iemand die zou kunnen verbeteren zou dat fantastisch zijn. --Jaap K (overleg) 15 okt 2012 03:11 (CEST)[reageer]

Ik heb me even verdiept in het juist citeren van bronnen op Wikipedia en de verwijzingen aangepast. Het opruimen is dus niet meer nodig. --Jaap K (overleg) 16 okt 2012 15:11 (CEST)[reageer]

Probleem met het archiveren van links in het artikel[brontekst bewerken]

Hallo. Tijdens het archiefproces heeft het archief fouten gevonden voor een of meer sites die ik voor archivering heb ingediend. Hieronder heb ik de links opgenomen die een fout blijkt te bezitten met het volgende foutbericht.

Dit is de enige melding met betrekking tot deze links, en er wordt geen verdere poging genomen om de links te archiveren.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 jan 2024 02:07 (CET)[reageer]