Overleg:Cryptogamen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Aanpassingen[brontekst bewerken]

Ik heb enkele dingen aangepast.

  1. De naam is en blijft echter wijdverbreid in gebruik, in de eerste plaats omdat er geen duidelijk alternatief is en in de tweede plaats omdat het een goed ingevoerde term is die niet misbegrepen kan worden. veranderd in De naam is echter nog steeds in gebruik. Het lijkt me niet nodig om te argumenten te geven waarom de naam nog steeds in gebruik is. Ten eerste is dat twijfelachtig of het de juiste argumenten zijn (wie gebruikt die argumenten dan) en ten tweede zijn de genoemde argumenten niet echt sterk. De konstatering dat de naam nog steeds in gebruik is, lijkt me voldoende.
  2. Het onderzoek naar Cryptogamae gescheidt vooral in herbaria die wat dichter bij de pool liggen, omdat de vegetatie daar veel minder rijk is aan zaadplanten en rijker aan cryptogamen. Tal van boekwinkels hebben een hoekje "cryptogamen", uitgevers publiceren boeken over cryptogamen, of over "mossen en korstmossen".. Deze zinnen weggehaald. Onderzoek geschiedt niet "vooral in herbaria", dat geldt waarschijnlijk alleen voor taxonomisch onderzoek. Veel onderzoek aan schimmels vind plaats in laboratoria, en daarnaast is er natuurlijk ook nog ecologisch onderzoek dat niet in herbaria plaatsvindt. De argumentatie dat het vooral zou gaan om herbaria die dichter bij de pool liggen veronderstelt dat herbaria vooral locale soorten bevatten, en dat is geen vanzelfsprekendheid. Het is waar dat korstmossen op plekken voorkomen waar zaadplanten niet meer kunnen leven, maar ook korstmossen zijn bjivoorbeeld taltijker in tropische gebieden dan aan de polen. Dat in tal van boekwinkels een hoekje "cryptogamen" staat lijkt me sterk. Ik heb er nog nooit één gezien.

Taka 16 okt 2005 10:58 (CEST)Reageren

Enkelvoud[brontekst bewerken]

In het artikel komt het enkelvoud niet voor. Is het Cryptogam zoals in het Engels, of Cryptogame zoals in het Duits en Frans, of zelfs iets als Cryptogaam? — bertux 29 sep 2016 18:41 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Cryptogamen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 jul 2017 14:32 (CEST)Reageren