Overleg:Dave Sinardet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

NPOV[brontekst bewerken]

Ik heb een NPOV-sjabloon boven de pagina gezet omdat dit artikel het slachtoffer is van een aantal mensen die menen dat Wikipedia een mooi podium is om de heer Dave Sinardet te promoten en te complimenteren. De huidige versie is niet neutraal en pogingen om daar wat aan te doen stuiten op verzet, dus dan maar zo. MrBlueSky (overleg) 3 mei 2012 01:48 (CEST)Reageren

Beste,

kan u even in detail aangeven welke uw precieze problemen nog zijn met bepaalde onderdelen van de tekst over Dave Sinardet. Dan kunnen we dat bespreken en tot een consensus komen. Dat lijkt me iets produktiever.

Vriendelijke groet, Pieter De Maesschalk - De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Pieter ms (overleg|bijdragen)

  • @MrBlueSky: helemaal eens met je POV-sjabloontje (zie hieronder), dus artikel grondig uitgemest, nu al een weekje geleden (zie hieronder). Ik hoop dat we zo eindelijk weer een "nette" versie van het artikel hebben. Ik weet niet of je dit overleg volgt, dus zal ik zo vrij zijn het sjabloontje na deze aanpassingen van een week terug weer weg te halen, anders blijft het hier misschien staan tot het einde der tijden ;-) ... hopende dat het artikel nu niet weer verzandt in een verzameling oeverloze lappen tekst. --LimoWreck (overleg) 12 mei 2012 01:18 (CEST)Reageren

NPOV-kritiek: In detail[brontekst bewerken]

Men vraagt hier kritiek op de tekst. Graag lever ik mijn bijdrage:

Men kan aarzelen of in de inleiding men moet spreken over interesse of vakgebied van de academicus dan wel over het toch eerder gekleurde expertise, maar dat is eerder een detail. Dat de twee POV-pushers, Pieter ms (zelf tekent hij met Pieter De Maesschalk) en Schildpadd, die aan Wikipedia nog niets anders hebben bijgedragen dan de lofzang van Dave Sinardet eerst te creeëren en dan maanden aan een stuk te bewaren tegen pogingen van anderen de tekst terug een neutraler karakter te geven, expertise willen behouden is wel een tekenend voorbeeld van het gekleurd en vleiend woordgebruik doorheen het hele artikel.

Keer op keer wilt men ook de zin "Over die thema's publiceerde hij bijdragen in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften en verzorgde hij presentaties op internationale wetenschappelijke congressen." toevoegen. De realiteit is dat dat nu eenmaal is wat een internationaal of minstens nationaal erkend academicus doet. Ter verdediging spreekt een van de Sinardet-engelbewaarders dan over "veel vlaamse academici hebben geen of nauwelijks internationale carriere/publicaties". Yeah right, en Publish or perish is ook een onbestaande kreet zeker. En als er inderdaad wel voorbeelden zullen zijn van academici die minder gemakkelijk toegang kregen tot A-journals, soms ook om objectieve redenen, is het ook een feit dat verre van alle nog levende academici met een biografie worden opgenomen in Wikipedia.

Deze vergelijking toont perfect een gebalanceerde bibliografie aan de linkerzijde, en een hagiografie aan de rechterzijde.

Een paar van de talloze voorbeelden: "is hij zeer actief", "een van de weinigen", "wegwijs te maken", "vaak", "scherp en soms polemisch", ... Ocharme.

Goede wijn behoeft geen krans, wetenschappelijke excellentie heeft geen twee engelbewaarders nodig die permanent POV wensen toe te voegen en het artikel volstrekt onleesbaar maken.

Ik stel voor de versie Dave_Sinardet&oldid=30557054 zoals laatst aangepast door Andries Van den Abeele als basis te nemen en het artikel te bewaken zodat de heiligenverering kan eindigen.

De huidige versie van het artikel is onhoudbaar in Wikipedia. Daarom nomineer ik het hierbij voor wiu-opname op de Verwijderlijst. Beter geen biografie van een niet onmisbare hedendaagse academicus, dan dit proza.

Met vriendelijke groeten, 81.164.94.51 4 mei 2012 20:18 (CEST)Reageren


Ziezo Uitgevoerd Uitgevoerd. Ik heb hier grondig de schaar in gezet, en de rest wat chronologisch en feitelijk geformuleerd. Nu staat er:
  • in de intro: naam + 1 zin met de kern van zijn "expertise" (1 zin is OK voor intro) + 1 zin met waar hij academisch actief is.
  • dan ==Biografie== : info in de stijl: groeide op daar, ging naar school daar
  • dan ==Onderzoek== : iets langere formulering van zijn vakgebied dan die ene zin in de intro, maar zonder langdradig elke mogelijk term hierin te gaan betrekken.
  • dan == Columnist== : gezien vele pers- en mediaverschijningen : een apart kopje waar men dit kan gaan oplijsten en aanvulling indien de volgende jaren van toepassing
  • dan == Publicaties== : OK als droge oplijsting. Ik heb nog een boek uit 2010 er bij gezet, aangezien zoiets voor het mainstream-publiek vaak toegankelijker is dan publicaties in specifieke tijdschriften
Wat heb ik weggegooid voorlopig:
  • uitdrukking als 'publiceerde in internationale ...', 'presentaties op congressen', etc... : Mocht het hier nu in 1 zinnetje neutraal staan OK, tot daar aan toe, maar essentieel lijkt dit niet, gezien iemand die op verschillende universiteiten in dat vakgebied actief is, typisch wel moet overal publiceren en zich typisch bezighoudt met presentaties, voordrachten, etc.. Dus dit kon men wat als triviaal zien. Dus maar weggegooid.
  • 'actief op het publieke debat' rond...: gezien zijn uitvoerig werk als columnist, is dat ondertussen wel al duidelijk. Dat hij in de media wordt opgevoerd, zou er nog bij kunnen mocht iemand dat kort en neutraal kunnen formuleren, maar dat ligt al wat in de lijn van wat er nu nog staat.
  • Daartussen en daaronder stond dan een oeverloos verhaal over de man zijn stellingen, uitspraken, etc... Het is al duidelijk genoeg waar hij zich onderzoeksmatig mee bezig houdt, dus dat onleesbare herhalen en herhalen van zijn bezigheden hielp het artikel niet vooruit. De rest van de hele sectie ==doctoraat== heb ik dan maar weggegooid: het is niet de bedoeling dat Wikipedia een uitgebreide samenvatting van doctoraatsverhandelingen gaat maken.
Voilà, dit zou een gestructureerde, zakelijke essentie moeten zijn van wat in het artikel hoort. Als er weer enkele gebruikers langskomen om hier niet-encyclopedische tekstdumpen van te maken: wees zo vrij te kijken of de aanvulling zinvol is, ze eventueel te verwerken in de tekst, of anderzijds gewoon te reverten indien de toevoeging onbruikbaar is. --LimoWreck (overleg) 5 mei 2012 20:46 (CEST)Reageren

Nieuwe versie[brontekst bewerken]

Howel ik het niet met alle punten eens ben ('publish or perish' is nog maar zo'n goede 10 jaar in voege op Vlaamse universiteiten, veel professoren publiceren niet internationaal, 'scherp en polemisch' zijn geen ophemelende termen maar neutrale beschrijvingen, sommigen zien polemisch zelfs als iets negatief, ...) kan ik mij wel vinden in sommige andere punten (inderdaad, sommige specifieke woorden waren wel gekleurd of onduidelijk). Als consensus kan ik mij dan ook vinden in het voorstel om de versie Dave_Sinardet&oldid=30557054 zoals laatst aangepast door Andries Van den Abeele als basis te nemen, zoals door MrBlueSky werd voorgesteld. Door de recentere wijzigingen die zijn aangebracht, is echter veel relevante, feitelijke info verdwenen. Ik zou dus die eerdere versie terugplaatsen. In ieder geval zijn we het erover eens dat het artikel in deze twee vormen neutraal is.

PS: ter info: ik heb de pagina 'Dave Sinardet' niet zelf gecreëerd (dat was, denk ik, Andries Van den Abeele), en ik heb ook al aan andere pagina's meegewerkt.

Het artikel werd aangevat door gebruiker Lraco, die sinds oktober 2010 niet meer actief is. Andries Van den Abeele (overleg) 6 mei 2012 20:16 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dave Sinardet. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 01:00 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dave Sinardet. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 apr 2019 06:20 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Dave Sinardet. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 dec 2019 21:51 (CET)Reageren