Overleg:David Hamilton

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 maanden geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Probleem met het archiveren van links in het artikel

Bronnen[brontekst bewerken]

Hoi Borluut. Zou je zo vriendelijk willen zijn de bron(nen) aan te geven van je volgende beweringen:

  • Mona Kristensen was zijn muze
  • De meisjes koos hij uit op straat of op exotische naturistenstranden (Hawaï, Guam, Fillipijnen,...) of in zijn geliefkoosde Provence (Ramatuelle) waar hij woonde. (tevens: liep hij bij dat zoeken op die naturistenstranden dan ook bloot rond?)
  • Dat hij in de jaren tachtig ook grote successen boekte met zijn uitgaven, volgens bronnen die ik heb ingezien was zijn glorietijd van 1969 tot 1979, tien jaar dus.
  • Dat hij grafisch ontwerper was voor Peter Knapp.
  • Geen bronvragen, maar waarom staan er achter Filipijnen puntjes en wat betekenen de letters sg in je bronweergave?

Wellicht een idee bij nieuwe toevoegingen meteen de bron te plaatsen, om nieuwe bronvragen te voorkomen. Alvast bedankt! Happytravels (overleg) 28 nov 2016 07:32 (CET)Reageren

Hallo Happytravels,

Graag wil ik ingaan op je verzoek om bronnen toe te voegen. De grootste en naar mijn bescheiden mening betrouwbaarste bron over het leven en werk van David Hamilton is het in 1993 gepubliceerde luxe-fotoboek DAVID HAMILTON, twenty five years of an artist. Het boek telt 315 bladzijden en is uitgegeven door Aurum Press in Londen. Het boek bevat niet alleen een ruime collectie aan foto's (kunstfoto's van jonge meisjes, landschappen en stillevens, maar ook persfoto's van zijn ontmoetingen met de VIP's van zijn tijd zoals Leni Riefenstahl, Charlotte Rampling, Douglas Fairbanks, Rachel Hunter, Prins Charles de Ligne, enz.) maar ook een gedetailleerde door hem zelf vertelde biografie (zie Peter Knapp) inclusief een gemotiveerd exposé over zijn inspiratiebronnen en muzen. Ik zal het boek zeker toevoegen als basisbron van het artikel. Anderzijds vind ik niet dat voor elke bescheiden of evidente toevoeging van feiten een aparte bronvermelding nodig is. Voor feiten die als algemeen bekend staan of waarover een brede consensus bestaat moet geen aparte bron worden vermeld, zo staat het ook in het WP-reglement. Wat de 'sg' betreft, gaat het om de initialen van de journalist die het artikel geschreven heeft. Ik werk eraan om de volledige naam te pakken te krijgen. Uw vraag of DH op de naaktstranden ook in zijn blootje rondliep, vind ik eerlijk gezegd irrelevant. Bij het rekruteren of fotograferen van zijn modellen had hij bij mijn weten steeds zijn kleren aan.

Er is nog (veel) werk aan het artikel, maar ik kan niet alles in één keer. Ik ben ook nog met andere WP-artikels bezig. Steeds tot uw dienst. Met oprechte groeten, Borluut (overleg) 28 nov 2016 19:22 (CET)Reageren

Dank je voor je snelle reactie. Ik zie dat je dus als bron een boek van Hamilton zelf gebruikt heb voor de informatie over de muze. Eerlijk gezegd lijkt me dat geen goede bron. In kunstboeken kom je die term wel vaker tegen. Beter hiervoor is een betrouwbare secundaire bron, waar de voorkeur op Wikipedia ook naaar uitgaat. Dat hij op Hawai, Guam en de Malediven (Filipijnen zijn weer verdwenen uit de tekst) zijn modellen zocht, geloof ik niet. Hij zocht naar blonde modellen, liefst met blauw haar, met een hoog voorhoofd en nog meer details. Die vind je eerder in de noordelijke landen als in Scandinavie. Elders lees ik dat hij ze zocht in de 'Nordic countries" en op de naaktstranden van Cap d'Agde. Wel vloog hij (wel eens?) naar de Malediven en andere exotische bestemmingen voor het maken van de foto's. Ik denk dat dit hier bedoeld wordt. En misschien heeft hij ook in die verre streken eens een model gevonden, maar het was zeker geen gewoonte. Kan je die tekst nog eens nalezen? En ook hier is het natuurlijk een primaire bron. Dat van Knapp geloof ik wel. Je hebt nu twee bronnen onder een nieuw kopje 'Bronnen' gezet. Het lijkt nu dat alle informatie uit die twee boeken komt. Voor de duidelijkheid lijkt me dat je ze dan toch achter de tekst zet. Een groot deel van het lemma is namelijk vertaald van het Engelstalige lemma op Wikipedia. De aanmaker heeft de verplichte permalink daarvoor niet geplaatst. Ik zal dat alsnog doen, maar dan nog zijn de bronnen onduidelijk, want dan lijkt het nog dat die twee bronnen voor alle info gebruikt is, op de links in de appendix na. Het klopt wat je zegt dat niet alle info een bron behoeft, maar over die 'muze' en het op welke plekken zoeken van modellen zijn er nu wel vragen. Staat er trouwens in het boek dat je hebt of hij met Mona Kristensen getrouwd was? Ik lees overal op internet dat hij met haar getrouwd was, maar ik vind 1 bron die specifiek meldt dat hij alleen met de Belgische was gehuwd. Alvast bedankt! Happytravels (overleg) 1 dec 2016 00:03 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op David Hamilton. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 01:11 (CEST)Reageren

Probleem met het archiveren van links in het artikel[brontekst bewerken]

Hallo. Tijdens het archiefproces heeft het archief fouten gevonden voor een of meer sites die ik voor archivering heb ingediend. Hieronder heb ik de links opgenomen die een fout blijkt te bezitten met het volgende foutbericht.

Dit is de enige melding met betrekking tot deze links, en er wordt geen verdere poging genomen om de links te archiveren.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 jan 2024 06:54 (CET)Reageren