Overleg:Delfts blauw

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beste collega's, wetenschappelijk wordt de voorkeur gegeven aan de term Delfts Aardewerk, in plaats van Delfts Blauw. Delfts aardewerk verwijst naar tinglazuur aardewerk dat in Delfts vervaardigd is met een specifieke klei en glazuur. Delfts blauw is al het aardewerk (of zelfs porselein) dat in Delfts stijl gemaakt is. Naar mijn idee zou de titel van dit artikel dan ook Delfts aardewerk en niet Delfts blauw moeten zijn. Zie hiervoor onder meer J.D van Dam, Delffse porceleyne, Amsterdam 2004. Ook heeft de gezamenlijke website van de belangrijkste Nederlandse musea op dit gebied de naam www.delftsaardewerk.nl

Spiek84 (overleg) 14 nov 2014 12:10 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Delfts blauw. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 jul 2017 09:06 (CEST)[reageer]

Wat maakt Delfts blauw Delfts blauw?[brontekst bewerken]

Dit artikel vermeldt helemaal niets over de kenmerken van Delfts blauw. Er wordt vermeld dat er nog maar 1 fabriek is die 'echt' Delfts blauw maakt, naar het is niet duidelijk wat dit aardewerk 'echt Delfts blauw' maakt. Is al het faience met blauwe decoratie Delfts blauw? Of al het aardewerk met tinglazuur? Of al het aardewerk met toegevoegde mergel? Of al het aardewerk met toegevoegde mergel, tinglazuur en blauwe decoratie? Of is er een soort Beschermde oorsprongsbenaming?

Dit artikel praat wel over de geschiedenis van Delfts blauw, maar niet of nauwelijks over Delfts blauw zelf.

OhReally (overleg) 1 jan 2022 22:54 (CET)[reageer]