Overleg:Derde wet van de thermodynamica

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door NeiNie~nlwiki in het onderwerp Onduidelijkheid?

Onduidelijkheid?[brontekst bewerken]

Er staat eerst:

  • Alle processen komen tot stilstand bij het benaderen van het absolute nulpunt van de temperatuur.

Hieruit maak ik, als wiki-consument, op dat hoe dichter je bij het absolute nulpunt komt, hoe meer processen tot stilstand komen. Hieruit kan ik concluderen dat als ik dat nulpunt bereik, alle processen stoppen.. want er staat niet expliciet vermeld dat dit niet het geval is.

  • Wanneer een perfect kristal afgekoeld wordt tot T=0 Kelvin benadert de entropie de waarde nul.

Vervolgens wordt hier gezegd, dat ookal is het perfecte kristal op een temperatuur van exact nul gebracht, de entropie benadert slechts de waarde nul.. hier klopt iets niet?

Of: De tweede zin is fout. Of: De eerste zin is fout

Als de tweede zin klopt, die ik dus ook zou nemen aangezien deze het wetenschappelijkste is — en dus altijd beter (dat mag ik toch aannemen..?) — dan betekent dat dus dat zin 1 niet goed geformuleerd is en ertoe leidt dat er het misverstand ontstaat dat alle processen tot stilstand komen bij het nulpunt van de temperatuur.

Optie 1: Als dat inderdaad niet klopt moet er wel bij vermeld worden — op wat voor wijze dan ook — dat nooit alle processen zullen stoppen.

Optie 2: De aanpassing van de 2de zin — als deze niet klopt, is dat dus — door het woord benaderen te veranderen in krijgt (of iets in die richting).

Zou iemand me uit de brand kunnen helpen? Want ik weet niet wat ik nu moet geloven, wat me altijd op school is geleerd — zin 1 — of wat daadwerkelijk het geval blijkt te zijn — zin 2.

Bij voorbaat dank, NeiNie 24 sep 2006 22:36 (CEST)Reageren