Overleg:Digital rights management

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 maanden geleden door 62.45.105.233 in het onderwerp DRM: op afstand inhoud veranderen of deleten

De link naar http://www.digitalrightsmanagement.nl/ geeft een placeholder weer. Tenzij dit een tijdelijk probleem is zal deze dus verwijderd moeten worden. (19-12-2005)

"Het is zaak dat hier een goed controlesysteem voor komt." Dit is een normatief statement en dus niet NPOV, zal herschreven moeten worden.(16-07-07)

Onduidelijkheid[brontekst bewerken]

"In februari 2007 is de beveiliging gekraakt door het vinden van de beveiligingssleutel. In de Verenigde Staten trachten belanghebbenden het verspreiden van deze sleutel te voorkomen door middel van de Digital Millenium Copyright Act (DMCA)-wet."

Deze zin staat in het artikel. Welke beveiliging? DRM gaat over honderden verschillende beveiligingen. Uit de voorgaande tekst is niets af te leiden over het onderwerp van deze zin. Raar.

87.65.73.107 10 jun 2008 22:57 (CEST)Reageren

GNU ≠ FSF[brontekst bewerken]

De naam "Digital Rights Management" is volgens de GNU misleidend [...] De GNU adviseert daarom de term "Digital Restrictions Management" te gebruiken [...]

Moet dit niet de FSF i.p.v de GNU zijn? GNU is een besturingssysteem, FSF is een organisatie. (vgl. Windows ≠ Microsoft) 81.247.170.188 25 jun 2009 16:01 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Digital rights management. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 04:43 (CEST)Reageren

DRM: op afstand inhoud veranderen of deleten[brontekst bewerken]

Indertijd had ik een iLiad en kreeg elke dag, behalve zondag, de digitale versie van NRC Handelsblad. Toen er een keer per ongeluk een 'aangepaste versie' voor een jubilerende redacteur naar alle digitale abonnees werd gestuurd, werd een dag later dit digitale exemplaar van afstand, door de uitgever van NRC, gedelete. Op het toenmalige iLiad forum werd daar schande over gesproken, want gekochte content was toch ook eigendom? Ook werd er toen melding gemaakt van aangekochte ebooks die van afstand digitaal werden aangepast. Computervredebreuk? We kwamen er niet uit of dit rechtmatig was. Wel dat er dus via DRM wijzigingen door uitgevers mogelijk waren. 62.45.105.233 5 jan 2024 15:25 (CET)Reageren