Overleg:Diskgolf

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Volgens Google-resultaten van pagina's geschreven in het Nederlands blijkt "frisbeegolf" (en zijn varianten) minder gebruikelijk dan "diskgolf" (en zijn varianten). Op de website van de Nederlandse Frisbee Bond wordt de term "Disc Golf" gebruikt. De enige vorm in de Grote Van Dale (Jaarboek taal 2010) is "diskgolf": dus met "k" als in "diskdrive" en "diskjockey", zonder onnodige hoofdletters (als bij elke sportnaam) en uiteraard aan elkaar (dus geen Engelse ziekte). De spelling "diskgolf" is goedgekeurd door de Nederlandse Taalunie. En "frisbeegolf" staat (nog) niet in de Grote Van Dale. Heureka (overleg) 19 apr 2012 05:35 (CEST)[reageer]

Diskgolf is inmiddels niet meer terug te vinden in Van Dale, gezien de gangbare termen in Nederland en wereldwijd gaat mijn voorkeur uit naar Discgolf, ook als één woord.

inconsistent gebruik "c" e "k" in sport bij het woord disc/disk[brontekst bewerken]

Volgens de Taalunie en Van Dale is diskgolf goegekeurd en gebruikt met een "k". Discuswerpen is echter goedgekeurd en gebruikt met een "c". (zie Discuswerpen ) Dit is uitermate inconsequent.

Aangezien de sport wereldwijd als discgolf danwel disc golf (Engelstalige regels en gebruik) wordt omschreven, is het aan te raden om ook de sport in Nederland met een "c" te schrijven, en dus "discgolf" of "disc golf" te noemen (en al dan niet de Engelstalige spatie te laten voortleven).