Overleg:Doede Nauta

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het begin van dit artikel[brontekst bewerken]

Dit artikel is met het begin zo opgezet, dat het deel algemeen en deel wetenschappelijk werk verder aangevuld kan worden. Ik vindt het geen verbetering als deze aanzet verwijderd wordt. Mdd - 29 juni 2005 14.45u


De mededeling geen links op het internet[brontekst bewerken]

Ik heb "Er zijn naar ons weten geen andere websides over Doede Nauta." weggehaald, omdat het geen informatie geeft. Als er websites over Nauta komen, kunnen die toegevoegd worden, maar de mededeling dat er geen sites zijn, lijkt me niet echt relevant. cicero 29 jul 2005 15:00 (CEST)[reageer]

Ik ben van mening dat de mededeling 'dat er geen sites zijn over de betreffende persoon' weldegelijk relevant is en wel om de volgende redenen:

  • Ieder wordt uitgedaagd om deze mededeling te weerleggen, door zelf te zoeken op internet naar een link en het artikel zodoende te verbeteren.
  • Zolang de mededeling staat, dat 'er geen links zijn', verteld dit dat het artikel in de wikipedia het eerste artikel is.
  • Met Doede Nauta is ook iets specifieks aan de hand, dat het een wetenschapper is die net voor het internettijdperk is uitgestapt. Zelf heeft hij zich niet meer geprofileerd op het net... en zijn werk is nog door andere wetenschappers opgepikt. Een mededeling 'er zijn geen links' impliceert dit enigssinds.

Mdd - 29 juni 2005 15:30u

Geen Prof. Dr. Doede Nauta[brontekst bewerken]

De eerste benaming was tijdelijk veranderd in Prof. Dr. Doede Nauta, maar heb ik weer terugveranderd. Ik kan namelijk op internet geen bevestiging vinden, dat Doede Nauta nog werkzaam is of zelfs nog leeft. Zo is er nix op Google. - Mdd - 22 augustus 2005 14:07u (CEST)

Volgens het stukje "algemeen" is hij gepromoveerd (dr.) en hoogleraar ooit geworden. Of hij dat nu nog is weet ik niet. Inderdaad vindt ik vrij weinig over deze persoon via google. Maar volgens mij is hij dus nog gewoon prof.dr. - Demophon - 22 augustus 2005 14:27u (CET)

Ik vindt dit een twijfelachtige beargumentatie. Het feit dat je iets niet bevestigd kan vinden, is voor mij het signaal om iets niet te vermelden. Nu is het geval, dat Nauta stampt uit 1934 en dus nu zo'n 71 jaar oud is. De meeste profs gaan met 65 met emiritaat, maar ook dit heb ik rond Nauta niet bevestigd gevonden. In dit geval gaat ik van de normale situatie uit, veronderstel dat Nauta professor af is (en nog in leven is), maar laat dit verder onvermeld. - Mdd - 22 augustus 2005 15:50u (CEST)