Overleg:Dominaat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Johan Lont

In dit artikel stond de volgende zin:

Pas bij de aanstelling van het christendom als staatsgodsdienst door Theodosius I verloor de keizer zijn goddelijk aura, maar won hij de gunst van de God van de Christenen, Jezus-Christus.

Het laatste stukje van deze zin heb ik geschrapt (won hij de gunst van de God van de Christenen, Jezus Christus). Het winnen van de gunst van Jezus Christus, impliceert dat Jezus toen nog levend en actief was - al is het in de hemel. Dat is wel in overeenstemming met de christelijke leer, maar Wikipedia dient een neutraal standpunt in te nemen, en kan er daarom niet zomaar van uitgaan dat de christelijke leer juist is.

Als we even aannemen dat de christelijke leer juist is, dan ontbreken nog de bronnen om vast te stellen dat de keizer bij Jezus Christus in de gunst stond. Daarvoor zijn profetieën nodig waarvan moet worden vastgesteld, dat die authentiek van Jezus Christus of de Heilige Geest afkomstig zijn.

Ik denk niet dat iemand dat hard kan maken.

Misschien heb ik de zin niet goed begrepen, en werd er zoiets bedoeld als "men geloofde dat de keizer in de gunst van Jezus Christus stond", maar dat kan ik uit dat zinnetje niet afleiden. Johan Lont (voorbehoud) 28 aug 2007 18:28 (CEST)Reageren