Overleg:Domstad Jeugd Orkest

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Dolfy in het onderwerp Tweede poging

Tweede poging[brontekst bewerken]

Mijn eerste poging tot een Wikipedia-bijdrage werd door de twee moderatoren Dolfy en Maniago zonder enige aankondiging of overleg of double check verwijderd, terwijl ik de informatie aan het editen was. Zij verdachten mij van kwade trouw, omdat zij in hun oneindige en absolute wijsheid 'meenden' dat het te veel naar reclame neigde, en 'vermoedden' dat er auteursrechtschending gaande was, omdat er tekst was overgenomen van de website van het DJO... Ik had gewoon als beginnetje de feitelijke informatie van de DJO website gebruikt, en er was natuurlijk geen enkele sprake van auteursrechtschending, al was het maar omdat ik zelf de auteur ben van die teksten... Even navragen, of aangeven dat bepaalde dingen misschien beter anders konden worden voorgesteld was te veel moeite: hup, weg er mee. Ik vind dat je zo nieuwe bijdragers niet kunt benaderen. Dat is onbehoorlijk.

Opsporing, beschuldiging, oordeel en onmiddelijke straftenuitvoerlegging in de handen van individuen met absolute macht die menen de enige waarheid in pacht te hebben, zonder democratische controle of mogelijkheid van beroep... Daar is iets mis, daar heeft de geschiedenis meerdere voorbeelden van. En toen ik het bij de naam noemde die deze constellatie van verschijnselen gewoonlijk krijgt, en dat één van deze 'machthebbers' onwelgevallig was, meteen een bedreiging: "Allereerst mag jij je toon wel een beetje matigen" (schrijft een 21-jarige aan een 50-jarige). "Mensen beschuldigen van fascistische methoden wordt gezien als een persoonlijke aanval en kan tot een blokkade leiden". Dat past net iets te goed in hetzelfde patroon om me er makkelijk bij te voelen... Om niet te zeggen dat ik het eigenlijk meteen wel gehad had met Wikipedia.

Ik had altijd begrepen dat Wikipedia een open forum was, waar de 'zelfreinigende werking van water' vanzelf tot steeds betere lemma's leidt. Waar de ene gebruiker de ander helpt de gezamenlijke informatie beter te krijgen. In dat vertrouwen, en omdat ik van nature een optimist ben, waag ik nog maar eens een poging.

Jammer dan u weinig van mijn reactie heeft willen lezen aangaande u goede wil en hier onnodig over doorgaat, dit is ook niet de juiste plaats.. Verder is dit artikel al niet meer verwervend zoals de eerste.. Waarvoor dank... Zolang hier geen adressen en precieze datums en tijden van activiteiten verschijnen zal dit artikel als goede genoeg worden beschouwd.. Dolfy 23 mrt 2007 00:58 (CET)Reageren