Overleg:Dr F.H. de Bruijne Lyceum

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De oude naam "Het de Bruijne" circuleert nog steeds, evenals minder nette benamingen die te maken hebben met de kleur bruin; De bruine hel, het bruine hol, etc. Dit heeft mede te maken met de gevangenisachtige uitstraling van het gebouw.

Ik heb zes jaar op de school gezeten, en in die tijd nooit gehoord van de 'bruine hel' of 'het bruine hol'. Ook snap ik niet wat de benamingen te maken zouden hebben met de uitstraling van het gebouw. Ik stel voor het gedeelte vanaf .."evenals" in bovenstaand gedeelte te schrappen.

Klopt mijns inziens gedeeltelijk. Bruine hel of bruine hol heb ik nooit gehoord. De gevangenisachtige uitstraling wel, maar het verband met bruin is er totaal niet. Er is op een gegeven moment wel een verband gelegd tussen het De Bruyne en het aantal allochtonen (bruine huidskleur... :\ ) op de school. Even uit mijn hoofd heeft het De Bruyne in 1996 de tolerantieprijs gewonnen, waarover ieder jaar opgeschept werd, terwijl jaren erna toleratie ver te zoeken was. Ik denk daarom dat de auteur van de passage "dit heeft mede te maken met" een inplicite verwijzing maakt naar het aantal allochtonen, maar dat niet wil of durft te zeggen. Net als op de pagina over Niels Stensen trouwens (onderaan). Het gaat over een afgenomen ledenaantal, maar de reden daarvan wordt niet genoemd. Vraag is of je dit soort dingen voor de volledigheid wilt melden of dat het niet gepast is? Ik laat dat aan andere Wikipedianen over.
Mikey 9 nov 2007 02:58 (CET)