Overleg:Duyfken (schip, 1595)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Goedemiddag,
Ik wil hier even duidelijk maken dat niet de Nederlanders dus ook niet de Duyfken de eerste Europeanen waren die Australië ontdekten, maar de Portugezen onder leiding van Cristofel de Mendonça in het jaar 1522 dat is 74 jaar eerder dan de Nederlanders. Hier zijn keiharde bewijzen voor.
Een van de bewijzen is een originele landkaart getekend door Portugezen wat dateert uit 1522. Dit is uitgezocht door Peter Tricket. Het lijkt me dan ook gepast dat de foute informatie gecorrigeerd wordt aangezien veel mensen wikipedia gebruiken voor studie.

Groet, – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Donfudido (overleg · bijdragen) 26 feb 2011 17:14

Leest u dit eens. Mvg, Mexicano (overleg) 26 feb 2011 17:25 (CET)[reageer]



Ik heb het gelezen en is wat ik hierboven heb vermeld. De Portugezen waren daar als eerste Europeanen en niet de Nederlanders die graag op het succes van anderen varen. Niemand kan zich voorstellen dat je een nieuw land vindt en niet aan land gaat. Het probleem is dat de geschiedenis die wij geleerd hebben weer eens voor de zoveelste keer niet klopt en dat is weer een klap in het gezicht van die orthodoxe geschiedkundigen. Dus nu is het criteria dat je aan land moet gaan om de ontdekking van een land op je naam te krijgen en niet als eerste een land in kaart brengt.
Een beetje off topic maar niet minder belangrijk. Portugal was na de dood van Cardeal D. Henrique in 1580 zijn onafhankelijkheid kwijt en geannexeerd door Spanje, dus kregen deze ook de landkaarten in handen. Zie je waar ik nu naar toe wil? Nederland heeft Australië bereikt door landkaarten die getekend waren door Portugezen. Hoezo 1ste Europeanen die Australië heeft bereikt?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Duyfken (schip). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 okt 2018 11:06 (CEST)[reageer]