Overleg:Egyptische mythologie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lijst van belangrijke goden Er staat een kopje 'lijst van belangrijke goden'. Hier mag best het woordje belangrijke weg worden gelaten. Ik vind dit op grond van dat ook kleinere goden in staan zoals Heh en Harmachis. Ook zou ik de goden graag (overzichtelijk) willen indelen. Hoe weet ik nog niet, maar dat komt nog wel. Alle ideeën zijn welkom...--Oesermaatra0069 17 okt 2005 21:56 (CEST)

ikzelf heb die andere minder belangrijke goden erbijgevoegd. Misschien is het beter dat ze opnieuw verdwijnen, want ze kunnen gevonden worden via de "categorie:Egyptische God". De goden zouden misschien kunnen geordend worden via een enneade of triade (vb. enneade van Heliopolis of triade van Memphis of Thebe, etc.). tis maar een idee. Matthias_144 maakt niet uit, dat je het hebt gedaan. Ik had Amaunet toegevoegd in een grijs verleden. Maar ik vind de lijst van goden niet echt duidelijk. Mooier zou zijn twee kolommen of drie. Verder wil ik voorstellen om de portaal oudheid wat Egyptischer te maken d.w.z. meer Egyptische artikelen erin plaatsen. Wat de boventoon voert is Romeinse / Griekse cultuur (komt ook omdat de mensen daar het meest van weten) en de minderheden zijn Egypte en het Midden-Oosten (ik weet dat ik deze opmerking eigenlijk ergens anders moet zetten). Ik heb de lijst van goden onderaan de pagina aangevuld bij de Egyptische mythologie van A tot Z. De goden die er stonden heb ik verwijderd. Ook heb ik verwezen naar de pagina Egyptische_mythologie_van_A_tot_Z. Dit heb ik gedaan omdat ik de pagina erg onduidelijk vond en lang. Het is ook beter als de goden op een centrale plaats staan en niet verspreid over tig aantal pagina's. Misschien dat er in de toekomende tijd een sjabloon gecreeerd kan worden voor de goden. Er kan natuurlijk ook vergeleken worden met de Griekse goden. --Oesermaatra0069 29 nov 2005 13:14 (CET)


Indeling goden[brontekst bewerken]

Ik heb op de pagina een indeling gemaakt voor de goden. Dit heb globaal (het is de indeling van een boek) overgenomen dus niet letterlijk (dit doe ik nooit). Misschien is het een idee om een sjabloon te maken voor de Egyptische goden. Net zoals dat is gebeurt met de dynastieen. --Oesermaatra0069 7 dec 2005 21:38 (CET)

Intussen is het sjabloon er. Was toevallig op het idee gekomen, omdat het ook voor mij net zo handig is van de ene naar de andere godheid te kunnen navigeren. Bovendien heb ik op de mythologie paginas zelf ook een mythologiesjabloon geplaatst voor wie graag ook een kijkje neemt bij andere mythologieën (zoals ik zelf). Ook daar heeft men dan (binnen afzienbare tijd hopelijk) een navigatiesjabloon voor dan weer die godheden. Suggesties voor aanpassing van deze sjablonen zijn welkom. - Ben Pirard 8 mrt 2007 21:54 (CET)[reageer]

In de balk: Godheden in de Egyptische mythologie staat hij als Amon-Re, maar klik op de pagina en je krijgt Amon-Ra. Ik kan het niet veranderen, niet vinden, iemand die het wel kan/wil? :) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.249.88.91 (overleg · bijdragen) 4 okt 2009 19:38