Overleg:Eiwitten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Josq in het onderwerp charcuterie

Toch een opmerking over eerste levensvormen. De allereerste vorm van leven was niet slechts een ribonucleinezuur.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Fortuna86 (overleg · bijdragen)

De allereerste vorm van leven kan men omschrijven als een "vorm" dat een systeem heeft gevormd om zijn erfelijk materiaal identiek door te geven aan zijn nakomelingen (met uitzondering van mutaties e.d.). Waarschijnlijk een ribonucleinezuur met een membraan omgeven dat door deling 2 identieke nakomelingen kan vormen.


Ik denk dat iedere bewering hierover op dit moment in hoge mate speculatief is - niemand van ons was erbij. Voel je vrij om je suggestie in het artikel op te nemen maar ik zou me wat betreft de zekerheid waarmee dit kan worden vastgesteld wat op de vlakte houden :-) tenzij jij dingen weet die anderen niet weten. Argumenten zijn natuurlijk ook altijd welkom. Een interessante vraag is natuurlijk ook wanneer we van 'leven' beginnen te spreken... Evanherk 4 apr 2005 13:48 (CEST)Reageren

De laatste drie regels van de inleiding haal ik weg. Over de oorsprong van eiwitten, dat is inderdaad veel te speculatief en het wordt volgens mij in artikelen over de oorsprong van het leven al beschreven. De historische feitjes komen later in dit artikel nog terug – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Josq (overleg · bijdragen)

Nog een ander puntje: waarom die grote afbeeldingen van de afbraakproducten van eiwitten? Die zijn toch helemaal niet representatief bij dit artikel? Past beter bij een artikel over aminozuurmetabolisme of zo. Ik haal het ook maar weg. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Josq (overleg · bijdragen)

charcuterie[brontekst bewerken]

Heb charcuterie (=vleeswaren) in het nederlands vetaald. Is wat toegankelijker op een.nl site– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.87.209.66 (overleg · bijdragen)

Dank. Ik heb de term maar helemaal weggehaald ;) Josq 31 jan 2008 13:42 (CET)Reageren