Overleg:Elektronegativiteit

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Perque? =

ik vind dit wat te theoretisch... MADe 6 aug 2005 19:43 (CEST)Reageren

Ik vind het een perfecte pagina. Maar er zou eigenlijk wat bijmoeten over meeratomige moleculen. Verschuift het elektrisch zwaartepunt bijvoorbeeld in C2H6O? Het O atoom trekt hier de elektronenwolk aan zich, zodat in het COH gedeelte het evenwicht verstoord raakt. Het molecuul wordt dus een dipool, maar aan welke kant komt de + en waarom?

EMW of EM[brontekst bewerken]

Wat is het nou? EMW of EM? Als je EMW ook kunt gebruiken, waar staat de W dan voor? Jort Rupert 18 mei 2006 21:27 (CEST)Reageren

Er vanuit gaande dat je EN en ENW bedoelt i.p.v. EM en EMW,
zou ik zeggen dat de W voor wolk staat. Wanneer er gesproken
wordt over de Elektronegativiteit zelf, is er dus geen sprake
van een wolk(W).
GenGF 11 nov 2008 18:58 (CET)Reageren

Perque? =[brontekst bewerken]

Wat ik graag zou weten is wat de trend is van 1 specifiek atoom maar dan allemaal. En waarom iets gebeurt– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.226.2.196 (overleg · bijdragen)

Tja... Voor specifieke atomen zijn er tabellen, waarin je de electronegativiteit kunt opzoeken. Voor wat betreft je laatste vraag moet je iets specifieker zijn. Kleuske 7 dec 2009 17:29 (CET)Reageren

slecht voorbeeld??[brontekst bewerken]

Waarom staat hier alleen een voorbeeld van HF wat min of meer een uitzondering is op regel? Kan er niet een berekening staat van een molecuul wat geen uitzondering is op de regel zoals bijvoorbeeld water?? En waarom staan er ook geen voorbeelden bij van moleculen met meer dan 2 verschillende atoomsoorten???