Overleg:Eugène Ysaÿe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Waarom moest Ysaÿe van zijn puntjes worden ontdaan? Ik ken hem met, en dat wordt bevestigd door de Engelse, Franse en Duitse Wikipedia's. Fransvannes 21 apr 2005 14:13 (CEST)Reageren

  • Het klopt dat de twee schrijfwijzen door elkaar wordt gebruikt: op de portaalsite van de Belgische overheid zonder trema, op de site van de Koninging Elisabethwedstrijd met trema.

In de Franse spelling worden geen trema's op een "y" geplaatst, en het levert ook een zeer ongewoon schriftbeeld op. Maar ik las ook dat Ysaye zelf zijn familienaam met trema schreef en voor wie de man niet kent, vergemakkelijkt het trema wel de juiste uitspraak.

Geen probleem dus om alles terug te switchen. Gvr 21 apr 2005 15:13 (CEST)Reageren

Dat ongewone schriftbeeld was precies de reden waarom ik het trema in deze naam onthouden heb! Namen wijken wel vaker af van spellingsnormen. Als hij de puntjes zelf gebruikte en als hij meestal met puntjes genoemd wordt, lijkt me dat voldoende reden voor terugveranderen. Bij deze. Fransvannes 22 apr 2005 10:20 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Eugène Ysaÿe. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 apr 2019 08:16 (CEST)Reageren