Overleg:Evelyn Waugh

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het is best mogelijk dat hij homoseksueel was, of althans biseksueel (twee huwelijken en zes kinderen zijn toch ook niet iets om even van tafel te vegen) maar zo 'blatant' als het hier werd geponeerd was het toch niet hoor, je moet de boeken met gevoelige antennes lezen om uberhaupt te merken dat deze of gene wellicht van de verkeerde kant was, om het maar even in het taalgebruik van dat tijdsgewricht te formuleren.

Wat ik verder mis is waarom hij zo'n geweldige schrijver is! sword of honour is een boek met een paar van de meest hilarische scenes die ik ooit heb gelezen. Apthorpe op de exploderende plee! en brideshead revisited, de kroning van haile selassie, scoop! het is gewoon onovertroffen literatuur.

Evanherk 5 mei 2006 07:26 (CEST)[reageer]

Mee eens. Ik denk ook dat dat homoseksuele niet zo extreem belangrijk was. Het Britse kostscholensysteem werkte dit bovendien in de hand. Het zou best meer over zijn boeken mogen gaan.
Verder maakte Waugh deel uit van een generatie Britse schrijvers die in de jaren twintig opkwamen. Ik mis het literaire netwerk waar hij uit kwam.

Ook volkomen mee eens. Ik heb het artikel daarom uitgebreid en een aanvang gemaakt met bronvermeldingen. mvg --Tom 23 nov 2008 12:06 (CET)[reageer]