Overleg:Flappie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Belsen in het onderwerp Is vader onschuldig?

Hij heeft Flappie vaker gezongen dan drie keer! In zijn boek 'Terugblik' schrijft hij dat hij het jaarlijks rond kerst in zijn voorstellingen nog zingt. Alleen rond kerst en verder nooit. Dus dan zijn we daar ook weer uit!

groetjes Mark

Na Gerard Ekdom's eerste deelname aan Serious Request, komt Youp jaarlijks langs, voor een duet van "Flappie" met Gerard. Ik vond dit zelf wel waardig genoeg om te vermelden bij het nieuwe kopje "Trivia". Als iemand hierop tegen is, mag hij/zij het verwijderen.

NicknameFrank

Is vader onschuldig?[brontekst bewerken]

Het verhaal in het liedje wordt verteld vanuit het oogpunt van het jongetje dat zijn konijn mist. En het klinkt misschien wel alsof de vader het konijn geslacht heeft voor het kerstdiner maar dat wordt niet onomstotelijk bewezen! Okee, we weten dat ie in het fietsenschuurtje was en dat er uiteindelijk iets op de tafel kwam dat leek op een konijn in drie stukken, dus mogelijk was vader inderdaad een konijn aan het slachten in het schuurtje maar ik vond het altijd heel subtiel en knap dat het best mogelijk is dat vader gewoon de familie wou opvrolijken met zijn opmerking "Daar is Flappie dan!", en dat Flappie gewoon ontsnapt was en nog steeds achter de fietsen verscholen zat of zo.

Het knappe van het liedje is dus dat luisteraars tot de voorbarige conclusie komen dat vader het konijn vermoord heeft en dat de verteller vervolgens zijn vader vermoord heeft (ja ja ik weet wel dat het hele verhaal waarschijnlijk uit de duim gezogen is), maar dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Ik heb de pagina daarop aangepast. Jac goudsmit (overleg) 28 dec 2015 07:37 (CET)Reageren

Veel te veel interpretatie, voegt niets toe aan de paragraaf die er stond. Belsen (overleg) 28 dec 2015 09:11 (CET)Reageren